Hovland startet dagen på delt 15.-plass (-5), seks slag bak teten, og ønsket seg en rask start for å tette igjen luken til toppen av leaderboardet. I stedet skjedde dessverre det motsatte.

Med en tredjerunde på par har Hovland nå falt 17 plasser til delt 32.-plass, ni slag bak lederen Xander Schauffele og åtte slag bak medaljeplass. Dermed må han gå sitt livs beste runder på søndag hvis han skal ha noe som helst håp om medalje.

– Det var tungt fra starten av. Det var ikke så mye som gikk veien i dag. Jeg kjempet så godt jeg kunne. Det selvfølgelig vært bedre, men jeg stod på hele veien, i hvert fall, sa Hovland til Eurosport etter runden.

23-åringen kom skjevt ut av portene med bogeyer på sine to første hull etter to missede greener på rad. Frustrasjonen fortsatte på hull 3 da han misset en birdieputt fra 2,5 meter, og da han misset enda en birdieputt fra samme lengde på hull 5, skjønte man at dette ikke var Hovlands dag.

Han svarte imidlertid med dagens første birdie ved å drive green på det 6. par 4-hullet, men på hull 10 mistet han et slag igjen etter å ha funnet greenbunkeren på innspillet. Han kontret med birdie fra 2 meter på hull 11 etter et nydelig innspill fra 123 meter, før han brant en halvannen meter lang putt for birdie på hull 14. Han kom seg tilbake på par for dagen igjen med en birdie fra to meter på hull 15, og med tre avsluttende par signerte han for en score på 71 slag.

Det var nesten to slag dårligere enn feltets snittscore, og ifølge OLs «strokes gained»-statistikk var det kun utslagene han tjente slag til feltet på: han tapte 0,13 slag på innspillene, hele 1,65 slag rundt greenene og 0,89 slag med putteren.

– Jeg misset en del korte putter som holdt momentum tilbake, og et par dårlige slag her og der. Men jeg føler ikke spillet er helt «lost». Jeg misset på feil side, og da blir det tungt. Medaljen er nok litt for langt ute om jeg ikke spiller mitt livs ute, men sånn er det, konstaterte Hovland overfor Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristian Krogh Johannessen har ligget og vaket rundt 40.- og 50.-plass denne uken. (Foto: Getty Images)

Fire slag bak Hovland ligger Kristian Krogh Johannessen én under par på delt 46.-plass. Etter å ha startet turneringen med en runde på 72 slag torsdag, fulgte han opp med å gå én under par på andrerunden. Lørdag gikk han på par etter å ha avsluttet med dobbelbogey på sitt siste hull for dagen.

– Det var det samme spillet som de andre dagene. De dårlige slagene mine er forferdelig dårlige, og jeg blir straffet for det hele veien, og da er det ikke så lett å gå 18 gode hull.

– Jeg slår ikke nok gode slag heller. Da blir det sånn. Da blir det berg-og-dalbane. Det er slitsomt. Det er morsomt å gjøre birdies, men når man gjør så mange bogeyer også blir man bare frustrert, sier Krogh til Eurosport.

Selv om det ikke kommer til å bli noe norsk medaljekamp i Tokyo, har det virkelig dratt seg til i toppen med flere stjerner som jakter gullmedaljen. Xander Schauffele (USA) fortsetter å lede turneringen på 14 under par, ett slag foran overraskelsen Carlos Ortiz (Mexico) og Masters-vinneren Hideki Matsuyama (Japan), som spiller med vekten av det japanske folkets forventninger på skuldrene sine denne uken. Like bak følger blant andre Paul Casey, (Storbritannia), Irlands håp Rory McIlroy og Shane Lowry, og Tommy Fleetwood (Storbritannia).

Xander Schauffele var en av de største favorittene før turneringen startet. Amerikaneren har aldri vunnet en major før, men kan nå gitt seg selv et ypperlig utgangspunkt til å ta OL-gull. (Foto: Getty Images)

(Les alt du trenger å vite om Tokyo-OL her: Sendetider, baneguide, starttider, analyse og mer)

Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen stiller med vidt forskjellige utgangspunkt i OL. Hovland har etablert seg som en av verdens beste golfspillere og konkurrerer til daglig på PGA-touren, verdens gjeveste golftour, og regnes som en av de største gullfavorittene i OL.

Krogh konkurrerer på sin side til vanlig på Challenge Tour, nivå 2 i Europa, og er en av de lavest rangerte spillerne i det 60 mann store feltet på Kasumigaseki Country Club. Til tross for at han har spilt imponerende golf det siste året, uttalte han selv til Discovery før turneringen startet at han sannsynligvis «må overprestere» for å kunne kjempe om OL-medalje.

Sendetider fra OL

Søndag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery+/GOLFTV)

Leaderboard