Hovland startet sisterunden av 3M Open på en delt 27. plass, men akkurat som turneringen før satte nordmannen igang med en ordentlig oppvisning på avslutningsrunden. 

Viktor Hovland sikret seg nok en sterk 13. plass på PGA Touren i Minnesota. (Foto: Getty Images)

Først med tre birdies på rad på hull 6,7 og 8. Så holdt han dampen oppe på de siste ni. Nok en gang var 21-åringen strålende fra tee til green, og når putteren også var på hans side kunne han gå i klubbhuset med en bogeyfri 65-runde. Da var et bare å sette seg og vente. Hvor langt kunne dette ta ham?

– Jeg tenkte jeg skulle klare å komme meg innenfor topp ti, jeg tenkte at jeg måtte ha birdie på det attende hullet for å klare det.» sa Hovland til GolfTV etter runden.

Hovland hadde alle tiders mulighet etter å ha slått nok en perfekt drive på det attende hullet, et par 5-hull som var en veldig god birdiemulighet.
Men for én gangs skyld satt ikke innspillet perfekt, Hovland måtte i bunkeren og reddet par derfra. Dermed ble det -15 totalt for turneringen. Det skulle vise seg at -16 hadde holdt til en delt sjuendeplass, noe som ville gitt Hovland automatisk invitasjon til neste helgs PGA-turnering uten at han måtte vært nødt til å bruke en av sponsorinvitasjonene som han nå spiller på.

– Men jeg kan jo ikke akkurat klage over å gå en bogeyfri 65-runde heller, sa en blid Hovland etter runden.

Han endte til slutt på en delt 13. plass, tangering av hans beste resultat som proff.

Spektakulær avgjørelse

Matthew Wolff , som spilte college på Oklahoma State sammen med Hovland, var i delt ledelse med Collin Morikawa, en annen sylfersk proff, før avslutningsrunden. Den svært talentfulle amerikaneren med den svært uortodokse svingen, ble proff samtidig som Hovland. Og viste at det er mulig å vinne allerede i sin tredje turnering.

Måten 20-åringen avgjorde på var intet mindre enn spektakulær. For «alle» trodde det skulle bli omspill da Morikawa, Wolff og Bryson DeChambeau kriget helt til siste slutt. Da DeChambeau senket en eagleputt på det attende hullet, gikk han rett i ledelsen. Dermed måtte Wolff og Morikawa ha birdie for å tvinge frem omspill. 

Men Wolff var ikke interessert i noe omspill. Fra greenkanten, 10 meter fra hullet, senket unggutten den viktige eagleputten som skulle vise seg å avgjøre det hele.

Seieren gir Wolff PGA-kortet de neste to sesongene. Tårene trillet da drømmen om fast arbeidsplass på verdens gjeveste golf-tour var sikret.

Neste gang kan det være Viktor Hovland som jubler for det samme. Så fort kan det faktisk skje.

Leaderboard