Hovland-birdiene kom for sent

Det ble ingen «Hovland-søndag» i sisterunden av PGA Championship.

Etter en nesten måned lang turneringspause i opptakten til årets andre majorturnering var det vanskelig å vite hva man skulle forvente av verdenssekseren i PGA-mesterskapet på Southern Hills.

Fasiten ble til slutt mye stabilt spill i løpet av de fire dagene, men ikke det helt skarpe spillet som kreves for å hevde seg i toppen: etter å ha startet turneringen med to 70-runder puttet Hovland seg helt ut av turneringen med en 75-runde lørdag.

Søndag avsluttet han turneringen med ukens tredje 70-runde (E), og han endte dermed fem over par sammenlagt. Det løftet ham fire plasser opp til delt 41.-plass, 10 slag bak vinneren Justin Thomas, som beseiret Will Zalatoris i en høydramatisk avslutning på turneringen.

(Les også: Ellevilt comeback-drama da Thomas vant sin andre major i omspill)

Hovland var tre over par på sisterunden før han avsluttet med stil med tre birdier på de seks siste hullene. Det var nettopp disse det ble for få av for Hovland denne uken: 24-åringen er den på PGA-touren som har gjort fjerde flest birdier på PGA-touren i år, men på Southern Hills ble det kun åtte stykker totalt.

Ifølge PGA Tours «strokes gained»-statistikk presterte han jevnt over helt ok i de ulike delene av spillet, men var ikke så presis fra tee til green som han vanligvis pleier å være: han var feltets 28. beste spiller fra tee, den 34. beste spilleren på innspillene, den 45. beste i feltet rundt greenene og den 58. beste med putteren.

Til tross for at Hovland allerede har rukket å vinne seks ganger i sin fortsatt unge proffkarriere, har han ennå til gode å bokføre en topp-10-plassering i en majorturnering. Neste mulighet får han i U.S. Open i Massachusets fra 16. juni. Innen den tid skal han spille Charles Schwab Challenge i Texas neste uke og The Memorial Tournament i Ohio uken etter.