Hovland får invitasjon til europatouren

Viktor Hovland debutererer på europatouren i Porsche European Open i slutten av juli.

Publisert

Oppdatert klokken 18.00: Norsk Golf skrev i utgangspunktet at Hovland skulle spille BMW International Open om to uker. Det riktige er at han skal spille Porsche European Open i juli.

– – –

Det bekrefter Hovland (Miklagard Golf) overfor Norsk Golf, som sier han har fått wild-card gjennom sitt universitet Oklahoma State University.

Porsche European Open spilles på Green Eagle Golf Course i Hamburg fra 26. til 29. juli, hvor Patrick Reed vant i fjor. Det blir det høyeste nivået Hovland har konkurrert på noensinne.

21-åringen har hatt en forrykende vår for Oklahoma State University, hvor han har vært lagets viktigste bidragsyter i det som var deres beste sesong siden 1977.

Han er per dags dato rangert som den syvende beste amatørspilleren i verden og den beste europeeren, og forrige uke var han med på å vinne NCAA-mesterskapet med Oklahoma State University – den største turneringen i collegegolf.

Neste år er det også duket for Hovlands debut på PGA-touren: Etter seieren i Valspar Collegiate i mars, vant han en invitasjon til neste vårs Valspar Championship i Florida. Hvis Hovland fortsetter å levere det samme spillet han har vartet opp med de siste månedene, skal vi ikke utelukke at han får flere sjanser på øverste nivå innen den tid.

Powered by Labrador CMS