Oppdatert klokken 18.00: Norsk Golf skrev i utgangspunktet at Hovland skulle spille BMW International Open om to uker. Det riktige er at han skal spille Porsche European Open i juli.

– – –

Det bekrefter Hovland (Miklagard Golf) overfor Norsk Golf, som sier han har fått wild-card gjennom sitt universitet Oklahoma State University.

Porsche European Open spilles på Green Eagle Golf Course i Hamburg fra 26. til 29. juli, hvor Patrick Reed vant i fjor. Det blir det høyeste nivået Hovland har konkurrert på noensinne.

21-åringen har hatt en forrykende vår for Oklahoma State University, hvor han har vært lagets viktigste bidragsyter i det som var deres beste sesong siden 1977.

Han er per dags dato rangert som den syvende beste amatørspilleren i verden og den beste europeeren, og forrige uke var han med på å vinne NCAA-mesterskapet med Oklahoma State University – den største turneringen i collegegolf.

Neste år er det også duket for Hovlands debut på PGA-touren: Etter seieren i Valspar Collegiate i mars, vant han en invitasjon til neste vårs Valspar Championship i Florida. Hvis Hovland fortsetter å levere det samme spillet han har vartet opp med de siste månedene, skal vi ikke utelukke at han får flere sjanser på øverste nivå innen den tid.