Hovland godt i gang etter «slam dunk»-avslutning

Viktor Hovland ligger bare tre slag bak toppen i Charles Schwab Challenge. Det kan han blant annet takke en merkverdig birdie på tampen av runden for.

Publisert

Fire dager etter å ha endt på 41.-plass i PGA Championship i hjemstaten Oklahoma er Viktor Hovland i aksjon igjen, og denne gang er det Charles Schwab Challenge i Fort Worth i Texas som står for tur.

Torsdag åpnet han turneringen med en runde på én under par (69), som holder til en delt 26.-plass. Det er tre plasser bak 23.-plassen han endte på sist gang han spilte her i 2020, og tre slag bak de åtte spillerne (!) på toppen av leaderboardet: Scottie Scheffler, Patrick Reed, Webb Simpson, Harold Varner III, Chris Kirk, Nick Taylor, Cam Davis og Beau Hossler.

Hovland fikk en god start på torsdagens runde med birdie på åpningshullet etter å ha slått seg opp til green på par 5-hullet på to slag. Fire hull senere kom dagens første bogey etter et skjevt utslag hvor han bare måtte pitche seg fra roughen og tilbake ut i fairway, men med en ny birdie fra tre meter på hull 8 rundet han én under par.

(Artikkelen fortsetter under)

På hull 10 pådro Hovland seg nok en bogey etter nok en miss til venstre med utslaget. Den kom bare noen minutter etter at han hadde misset en halvannen meter lang birdieputt, og på hull 12 ble det enda en misset kortputt for birdie, før han bokførte dagens tredje bogey på hull 13 etter en upresis chip. 

Etter den tunge perioden midtveis i runden snudde endelig hellet for Hovland på hull 17. Det skjedde på høyst uventet vis: Etter at han dumpet innspillet fra 135 meter i sandkassen, så det påfølgende bunkerslaget ut til å bli altfor langt. Ballen fløy imidlertid rett ned i koppen, en real «slam dunk», og Hovland bare ristet på hodet og lo ironisk idet han gikk opp på green for å plukke opp ballen:

Den fikk ham tilbake på par for dagen, og på det siste hullet kom han seg endelig tilbake under par igjen da han rullet i en birdieputt fra tre og en halv meter.

Hovlands «strokes gained»-tall etter runden viste mye av det samme som i forrige ukes majorturnering i Tulsa: han presterte midt på treet blant spillerne som ligger an til å klare cuten i de ulike delene av spillet, men slet med å slå innspillene nærme nok til å gi seg selv like mange gode birdiemuligheter som vi er vant til å se fra ham.

Etter en forrykende vinter med tre seirer og fem topp-10-plasseringer fra november til mars har det gått litt tregere for Hovland denne våren. Hans forrige topp-10-plassering kom i The Players Championship i midten av mars, og siden den gang står han med en 33.-, 18.-, 27.-, 29.- og 41.-plass – fortsatt solid, men ikke nok til å beholde tredjeplassen han hadde på verdensrankingen. 24-åringen er for tiden rangert som nummer syv i verden.

Hovland tar fatt på andrerunden klokken 15.15 norsk tid fredag. Turneringen sendes på Eurosport Norge, Discovery Plus og GolfTV. Han er også med i «featured groups» som kan følges direkte, slag for slag, på streamingtjenestene på nett.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS