Det er ikke noe annet sted i verden hvor det er samlet flere golfstjerner på ett og samme sted enn Palm Beach Gardens og Jupiter, en drøy time nord for Miami i Florida. I dette området bor navn som Tiger Woods, Rickie Fowler, Dustin Johsnon, Justin Thomas, Brooks Koepka og Rory McIlroy innenfor en radius på bare ti kilometer, og området har fått det passende kallenavnet «episenteret for profesjonell golf».

Da Viktor Hovland tok steget inn i de profesjonelles rekker i juni, valgte han på sin side å bli boende Stillwater i Oklahoma, hvor han studerte i tre år. Den siste tiden har han intensivert jakten på fast bolig, og mange har tatt det for gitt at han nå ville vende blikket mot varmere strøk.

Som 22-åringen allerede har vist med sin karakteristiske «double-pump»-baksving, er han imidlertid ikke redd for å gjøre ting på sine egne måter.

Onsdag bekreftet han overfor Golf Channel at han blir værende i rolige Stillwater – en by med snaue 50 000 innbyggere, der brorparten av dem er studenter. Det betyr også fri tilgang til Oklahoma State Universitys praktanlegg Karsten Creek, som regnes for å være en av de mest krevende banene i USA.

– Jeg nærmer meg å kjøpe meg et hus etter at jeg kommer tilbake fra denne uken. Jeg er veldig komfortabel der. Siden jeg kommer fra Norge, føles det litt som hjemme for meg her i USA, sier Hovland, som avslører at hans tidligere lagkamerater Austin Eckroat og Zach Bauchou kommer til å flytte inn med ham.

– De kommer til å måtte bli vant til å bli pisket rundt! fleiper Hovland overfor Golf Channel.

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taking advantage of the nice weekend in Stillwater and getting ready for @mayakobagolfclassic

Et innlegg delt av Viktor Hovland (@viktor_hovland) Nov. 10, 2019 kl. 7:43 PST

Denne uken er Hovland på plass i Mexico hvor han skal spille Mayakoba Golf Classic sammen med blant andre Kristoffer Ventura. Mayakoba Golf Classic var der Hovland fikk sin PGA Tour-debut for ett år siden, hvor han endte med å misse cuten med ett slag.

Han sier reisen siden den gang har vært «ellevill».

– Å være tilbake der som fast PGA Tour-spiller føles ganske ekstraordinært. Jeg savner på en måte litt de dagene når jeg ser tilbake på reisene på college med trangt budsjett. Det har vært veldig gøy, sier Hovland, som skal spille sin fjerde PGA Tour-turnering for sesongen.

De tre første endte med en 10.-plass, 31.-plass og 41.-plass. Hovland sier han ikke har satt seg noe konkret mål for sin første hele sesong som PGA Tour-spiller.

– Jeg bare jobber med å utvikle spillet mitt, og forhåpentligvis kan jeg se spillet bli bedre hele tiden. Da kommer resultatene av seg selv. Jeg liker ikke å stresse med å beholde kortet, eller komme med på det eller det laget. Hvis jeg gjør de tingene jeg trenger å gjøre, kommer jeg til å ligge bra an.

Hovland mener en av de viktigste lærdommene han har gjort siden debuten for et år siden, er at han har innsett at han ikke må spille perfekt golf for å hevde seg på PGA-touren.

– Som amatør forberedte jeg meg nesten litt for mye til turneringer, og jeg følte at spillet måtte være perfekt for å spille her ute. Men hvis man minimerer skadene og spiller smart, kan man fortsatt gjøre det bra, konstaterer han overfor Golf Channel.