United States Golf Association (USGA) offentliggjorde torsdag deres oppdaterte kvalifiseringkriterier til U.S. Open på Winged Foot Golf Club i New York fra 17. til 20. september.

De 70 beste på rankingen per 15. mars er nå garantert en plass i startfeltet. Ettersom Viktor Hovland var nummer 57 i verden på det tidspunktet (han ligger for øvrig på 53.-plass for øyeblikket), kan han dermed gjøre seg klart til å spille U.S. Open for første gang som proff.

U.S. Open på Pebble Beach i 2019 ble Hovlands siste turnering som amatør. Der klinte han til med en imponerende 12.-plass og ble tidelt medaljen for beste amatør med U.S. Open-historiens laveste score fra en amatør.

Hovland er fra før av kvalifisert til å spille PGA Championship i San Francisco fra 6. til 9. august, takket være karrierens første PGA Tour-seier i Puerto Rico tidligere denne sesongen.

Dette blir første gang at PGA Championship har en nordmann med i startfeltet.

NB! Som følge av USGAs regelendring er også Phil Mickelson nå kvalifisert til å spille U.S. Open. Dermed lever fortsatt håpet om «the career grand slam» for publikumsfavoritten som fylte 50 år for ti dager siden.