I fredagens andrerunde på Albany på Bahamas falt Hovland fra 7.- til 8.-plass, men lørdag klatret han opp til 3.-plass med en solid runde på fem under par. Likevel økte luken opp til toppen av leaderboardet fra fire til seks slag, etter at Collin Morikawa overtok ledelsen med en monsterrunde på åtte under par.

Hovlands hadde en prikkfri start på runden med fem birdier og fem par på de første ti hullene, før han tapte sine to første – og eneste – slag for dagen med bogeyer på hull 11 og 12.

De tok han imidlertid tilbake med et jafs igjen da han drivet green og senket en langputt på eagle på hull 14 for andre gang på tre dager.

Det sendte ham til -5, som også skulle bli totalscoren hans for dagen.

(Artikkelen fortsetter under)

Hero World Challenge er første gang Hovland er i aksjon siden seieren i Mayakoba for en snau måned siden. Turneringen er Tiger Woods sin egen invitasjonsturnering og består av kun 20 av de beste spillerne på PGA-touren.

Selv om turneringen er en del av PGA-touren, gir den ikke FedEx Cup-poeng, og en eventuell seier her vil ikke telle på merittlisten over offisielle seier. Den gir imidlertid poeng på verdensrankingen, hvor Hovland i skrivende stund er plassert på 9.-plass – hans beste plassering noensinne, 

Hovland tar fatt på sisterunden klokken 17.53 søndag i den nest siste gruppen sammen med Patrick Reed, rett bak Morikawa og Brooks Koepka.

Leaderboard