Unggutta har inntatt hovedscenen i Minnesota, dessverre er ingen av dem norske. Collin Morikawa spiller sin fjerde turnering som proff, ligger femten under par og deler ledelsen med en annen fersking, Hovlands lagkamerat fra Oklahoma State, Matthew Wolff.

Det var sistnevnte som fikk flest til å sperre opp øynene lørdag. Unggutten med den spesielle svingen gikk på 62 slag, ni under par, og bykset opp i ledelsen. Wolff vant det individuelle collegemesterskapet i mai, og har vist et voldsomt potensiale. Nå kan han sikre seg PGA Tour-status med seier allerede i sin tredje proffturnering.

Hovland på skuddhold

Seks bak kompisen følger Viktor Hovland, som leverte sin tredje strake runde under par. 21-åringen slet på de første ni, med to bogeys og en dobbel. Men som så mange ganger før hentet nordmannen seg inn igjen, og reddet en god runde med totalt seks birdies og dermed 69 slag totalt. 

Så får vi se om Hovland klarer å kopiere sisterunden fra forrige helg. Da har han mulighet til å klatre enda høyere på leaderboardet. Kanskje vi får tre nytsprungne proffer i toppen etter søndagen?

 

LEADERBOARD