Denne uken går PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational av stabelen på Bay Hill, og i tradisjon tro ble det samtidig offentliggjort hvilke amatørspillere som får æren av å representere USA og det internasjonale laget i lagturneringen Arnold Palmer Cup på Evian Golf Club fra 6. til 8. juli. Og for andre år på rad er Oklahoma States Universitys Viktor Hovland valgt ut til å delta. Lagene ble presentert på den riksdekkende TV-kanalen Golf Channel.

Arnold Palmer Cup er en årlig konkurranse mellom amerikanske og internasjonale collegespillere, og spilles i lignende format som Ryder Cup.

Frem til 2002 var Arnold Palmer Cup en lagkonkurranse mellom Storbritannia og Irland mot USA, men i 2003 ble det utvidet til å bli en nasjonskamp mot hele det europeiske kontinentet. I år er formatet utvidet på nytt, og det internasjonale laget består ikke lenger bare av europeiske spillere, men spillere fra hele verden. 

Europa og USA har vunnet annen hvert år de siste syv årene, og i fjor var det amerikanerne som trakk det lengste strået.

Blant kjente europeere som har deltatt i turneringen tidligere finner vi blant andre Jon Rahm, Luke Donald, Graeme McDowell, Thomas Pieters, Francesco Molinari og svenskene Alexander Norén, Jonas Blixt og David Lingmerth.

På den amerikanske siden har verdensener Dustin Johnson, Rickie Fowler, Billy Horschel, Brandt Snedeker, Matt Kuchar, Bo Van Pelt, Hunter Mahan, Bill Haas, Ryan Moore, Lucas Glover og Charles Howell III deltatt.

Viktor Hovland har hatt en forrykende start på sin 2018-sesong. Denne uken endte han på andreplass i California etter å ha avsluttet turneringen med en 64-runde (-8). Med fire topp-4-plasseringer på rad har han klatret helt opp til topp-10 på verdensrankingen for amatører.