Viktor Hovland er i aksjon igjen for første gang siden seieren i Mayakoba for en snau måned siden, og det er ikke i hvilken som helst turnering: Hero World Challenge på Bahamas er Tiger Woods sin egen invitasjonsturnering, og består av kun 20 av de beste spillerne på PGA-touren.

Selv om turneringen er en del av PGA-touren, gir den ikke FedEx Cup-poeng, og en eventuell seier her vil ikke telle på merittlisten over offisielle seier. Den gir imidlertid poeng på verdensrankingen, hvor Hovland i skrivende stund er plassert på 9.-plass – hans beste plassering noensinne, 

Etter første runde på Albany ligger Hovland på en delt 7.-plass (-4), to slag bak ledertrioen Rory McIlroy, Abraham Ancer og Daniel Berger.

Hovland fikk en knallstart på dagen med birdie på sine to første hull, men falt plutselig til én over med bogey på hull 5 etterfult av en sur dobbelbogey på det 6. par 5-hullet, som vanligvis er en god birdiemulighet.

Han slo tilbake med birdie på hull 7, før han falt tilbake til +1 igjen på hull 10, og på det tidspunktet lå han nesten nederst på leaderboardet.

På hull 11 klarte Hovland endelig å utnytte et par 5-hull på sitt fjerde forsøk og gjorde sin fjerde birdie, før dagens store høydepunkt kom på hull 14 da han drivet green på det korte par 4-hullet og senket den lange eagleputten.

Deretter fulgte han opp med nok en birdie på hull 15, før han slo innspillet til tre meter på hull 16 og gjorde enda en birdie – og vipps var han med i toppen igjen. Med par på de to siste hullene ble det til slutt 68 slag på scorekortet.

Etter å ha spilt med Henrik Stenson på åpningsrunden er det duket for et ordentlig «stripe-show» på fredagens andrerunde. Da skal Hovland spille med collegekompisen Collin Morikawa. De slår ut klokken 17.50 norsk tid.

Leaderboard