Snøfonnene ligger fortsatt igjen enkelte steder på fairway, men dette stopper ikke at nasjonaldagen kan feires på golfbanen.


– Det var vel egentlig undertegnede som kom med ideen, fordi alle spurte meg om når banen kunne åpne. Dermed ble det sagt: «17. mai kl 17.00 etter barnetog og sekkeløp. Flaggturnering!» sier greenkeeper Simen til norskgolf.no. 

Han forteller om danske pilotvenner som ble så begeistret  at det ikke var snakk om å ombestemme seg, enda arrangementskomiteen ikke var klar over at de skulle arrangere noe. Disse ble spurt og nå er det meste klart.

– Danskene lovte også å stille med danske flagg, men bare små, de vil jo ikke kuppe nasjonaldagen vår, smiler greenkeeperen.
Og dermed er rørosingene invitert til feiring, ”fulle av pølser og is i bunad eller grilldress til en flaggturnering.”

Etter innleggene på norskgolf.no’s Facebookside å dømme, blir det mye 17. maifeiring på golfbaner landet rundt.

Sverre Marcelius skriver: «Det blir vårt 10 år med en runde på Meland. Samler en gjeng fra flere baner og spiller og har det helt fantastisk 17 mai kan ikke brukes bedre.»  Thomas Andersen i Trondheim Golfklubb skal spille sin første runde på golfbanen på en 17. mai i år, ”og det gleder jeg meg til. ” 

Per Olav Stava skriver:  «Det er fast tradisjon med en runde 17. maigolf på Sola GK for meg og noen av mine kollegaer. Med 17-maisløyfe festet til headcoveret på driveren. Håper været blir litt bedre enn det som er meldt bare.»

Det siste sier vi oss helt enig i! Norsk Golf ønsker alle golfere gratulerer med dagen og en riktig god 17. mai!