Hvorfor er det så lite startfelt i The Masters?

I de andre majorturneringene er det opptil 140 spillere på startstreken, men når The Masters braker løs torsdag står bare 97 spillere på startstreken. Hvorfor er det slik?

Publisert

Norsk Golf har fått flere henvendelser fra nysgjerrige lesere som lurer på hvorfor det alltid er så lite startfelt i årets første majorturnering.

Vi spurte Viasat-kommentator Per Haugsrud, som svarer:

– Tradisjoner vet du, tradisjoner! Dette er faktisk en invitasjonsturnering, hvor de høye herrer på Augusta inviterer. Tidligere var det nesten umulig å få vært med om man var for eksempel europeer. De har løst opp kriteriene noe nå, slik at blant annet topp-50 fra verdensrankingen garantert får være med, forklarer Haugsrud til Norsk Golf, og legger til:

– De kjører med bare start fra første tee. Hadde startfeltene vært enda større, ville spredningen på starttidene blitt veldig store, noe som kan gi store værforskjeller for spillerne. 

– Som vi vet er det heller ikke mulig å spille kval for å komme inn i turneringen, slik det er i The Open og US Open. Men som sagt, størrelsen på startfeltet har bare med tradisjoner å gjøre, avslutter Viasat-kommentatoren.

Så nå har dere svaret!

Powered by Labrador CMS