Tirsdag forrige uke ble en hel golfverden rystet av nyheten om at Tiger Woods hadde vært i en alvorlig bilulykke på vei til en fotoshoot med Golf Digest i California. Mange fryktet det verste da de så bildene av bilvraket liggende på siden nede i en skråning utenfor veien, men heldigvis slapp han unna med livet i behold.

Woods pådro seg imidlertid betydelige skader i nedre del av høyrebeinet og ble hasteoperert ved UCLA Medical Center.

Fredag kom en ny oppdatering på hans Twitter-profil, der det ble fortalt at han hadde gjennomgått ytterligere oppfølgingsoperasjoner på skadene. Ifølge innlegget var inngrepene vellykkede, og Tiger var ved godt mot.

Under søndagens avslutningsrunde av WGC-Workday Championship i Florida benyttet mange av hans kollegaer på PGA-touren anledningen til å hylle Tiger.

Spillere som Rory McIlroy, Justin Thomas, Tony Finau, Jason Day, Tommy Fleetwood og mange andre var ikledd Tigers ikoniske søndagsanstrekk med rød skjorte og sorte bukser for å vise Tiger hvor mye han betyr for golfsporten. Andre spillere hadde skrevet navnet hans på golfballene og på capsene, mens Sergio Garcia kjørte en litt annen stil med å kle seg i grønt – «fra en Masters-vinner til en annen», sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Rory McIlroy. (Foto: Getty Images)
Tony Finau. (Foto: Getty Images)
Jason Day. (Foto: Getty Images)

En som også hadde planer om å ikle seg rødt, var Collin Morikawa, som til slutt endte opp med å vinne turneringen etter å ha holdt stand mot Viktor Hovland, Brooks Koepka og Billy Horschel i innspurten. Hans leveranse fra Adidas ble imidlertid stående fast i Memphis på grunn av dårlig vær.

– Agenten min sa at selv om ikke den røde skjorten min var her, måtte jeg gå ut og spille slik Tiger ville ha gjort med ledelsen, sa Morikawa søndag.

Som sagt, så gjort.

– Jeg tror vi ikke sier takk ofte nok, så nå ønsker jeg å si det: Takk, Tiger, sa Morikawa da han ble intervjuet etter å ha løftet trofeet på den 18. green på Concession GC.

Han er nå den eneste spilleren sammen med Tiger som har vunnet minst en major og en WGC-turnering før fylte 25 år.

Etter turneringen tok Tiger Woods til Twitter for å fortelle hvor mye han satte pris på hyllesten fra sine kollegaer:

– Det er vanskelig å forklare hvor rørende det var i dag da jeg skrudde på TVen og så alle de røde skjortene. Til alle spillere og alle fans, dere hjelper meg virkelig med å komme meg gjennom denne vanskelige tiden, skriver Tiger.