1. Du har nettopp hatt en oppvarmingsøkt på driving-rangen som har vært så bra at du ikke lenger lurer på om du kommer til å tangere persen din ute på banen etterpå. Spørsmålet nå handler mer om hvor mange slag du greier å slå rekorden din med.

Full av selvtillit pegger du opp på første tee og kliner til. Ballen forlater køllehodet som en rakett og du ser opp i himmelen mot ballen som flyr med en høy og kraftfull ballbane midt i…skogen.

2. Været er litt utrygt, så du fyller opp golfbagen med ekstra regntøy. Du starter runden med regntøy, men været holder seg strålende. Du bestemmer deg for å ta av regntøyet, og et halvt minutt etterpå begynner det så klart å pøse ned. Du graver ned i golfbagen for å kaste på deg regntøyet, og når det lille prosjektet endelig er fullført, titter sola plutselig frem igjen. Og slik gjentar det seg store deler av runden. Velkommen til Norge.

3. Du har slått et skjevt utslag, men ballen ligger ganske fint til i roughen. Det eneste som hindrer deg i å sikte rett på green, er et tre midt i spillelinjen. Du vurderer å pitche deg trygt ut sidelengs tilbake i fairway, før  spillepartneren din skyter inn fra sidelinjen: «Har du ikke hørt at trær er 95 prosent luft?». Fristelsen til å sikte rett på green blir for stor, så du velger den aggressive varianten og finner et siktepunkt på treet hvor det er glissent med kvister og grener.

Og så klart treffer du de «fem» prosentene som ikke var luft. Hver eneste gang.

4. En av disse. Ingen ytterligere forklaring nødvendig:

5. «Åh, jeg håper det er en Pro V1», tenker du når du tilfeldigvis finner en golfball ute i skogen. Ti av ti ganger er det i stedet denne:

6. Scorekort, blyant, pegger, baneguide, ballmarkør, greengaffel, en ekstra golfball. Ute på golfbanen er bukselommene noen ganger så overfylt at det føles som om man bruker buksene til Vanilla Ice. Og når de andre spillerne står på tee og venter på deg, kan vi garantere deg at du ikke finner den peggen du leter etter nede i kaoset.

7. På golfhull hvor utslagsstedet er plassert ekstra langt bak, er det ikke uvanlig å sette fra seg bagen og bare ta med køllen man skal slå ut med. Etter å ha gått de 50 meterne tilbake med bare én kølle i hånden er det ikke uvanlig at minst ett av følgende to scenarier skjer når du ankommer tee: (1) Du finner ut at du burde ha valgt en annen kølle. (2) Du slår ballen ut i skogen og innser at du har glemt å ta med deg en ekstra ball i lomma.

8. Walk of shame: Når du har slått et litt skjevt utslag ut i roughen, men satser på at du enkelt finner igjen ballen. Det gjør du så klart ikke, og dermed må du småjogge den lange og ydmykende veien tilbake til tee for å slå en ny ball. Og mens du står der med våte ringer under armene og svetten silende nedover pannen, har du selvfølgelig nå fått selskap/tilskuere fra gruppen bak.

9. Enda mer irriterende enn å slå et skjevt slag ut i skogen er det når du slår en tilsynelatende perfekt drive, men så er ballen sporløst forsvunnet når du ankommer fairway.

10. Du har gledet deg hele arbeidsuken til dette. Lørdag. Sol. Kompiser. Dette er en golfrunde du nesten ikke kommer til å bry deg om hvordan du spiller. Du er bare takknemlig for å ha fri og kunne spille golf. Det som møter deg på golfbanen, er fem og en halv time med dette:

11. Når du ser noen har slike på jernkøllene sine. Vi ser på oss selv som veldig tolerante, men sorry: dette er ikke innafor.

12. 

13. Du er midt inne i det som ligger an til å bli en av ditt livs beste golfrunder. Du kan nesten ikke vente med å komme deg til klubbhusterrassen for å regne ut summen av alle poengene du har høstet inn. Men så plutselig tar dere igjen en treg firer-flight foran. Dere blir vinket forbi, og du takker for høfligheten med å slå et par slicer, en topp, krydret med en shank og en stor, fet X på scorekortet. Resten av runden finner du aldri flyten igjen.

14. Du står på tee og speider nedover den innbydende fairwayen. Perfekte forhold, vinden i ryggen. «Denne ballen skal LANGT av gårde. Bryson DeChambeau, eat your heart out!», tenker du. Du tar en full rutine i dyp konsentrasjon, puster dypt og visualiserer ballbanen på zen-aktig vis akkurat slik du har lært fra Rick Shields YouTube-tips. Du stiller deg over ballen, tar et par prøvesvinger til, tar en siste titt nedover fairway før du endelig bestemmer deg for å trykke på avtrekkeren. Det har snart gått et minutt siden du stilte deg opp over ballen.

Så faller ballen av peggen.

15. Når du har betalt en 50-lapp for en bøtte på driving-rangen, og det som kommer ut av ballmaskinen, er dette:

16. Out-of-bounds-pinner inne på banen. Rett og slett ondskapsfullt.

17. Når du må å holde laseren ekstra stødig for å avgjøre om det er 167 eller 168 meter til flagget, og følger opp med å slå en topp på 43 meter.

18. Når du blir overbevist om at nytt golfutstyr er akkurat det som skal til for å løfte spillet ditt til nye høyder. Du insisterer imidlertid hardnakket på at det ikke et kjøp, men en investering. Så kommer du ut på golfbanen hvor du innser at det du egentlig burde investert i, er noen protimer.

19. Og apropos protimer: Hvorfor er det slik at alle proene du har forsøkt,  har så vidt forskjellige løsninger på svingproblemene dine?

20. Så derfor overbeviser du deg selv om at det kanskje var like greit at du skippet protimene denne våren og heller bladde opp 5000 kroner for den nyeste karbondriveren, som du attpåtil har spesialtilpasset din golfsving: En golfsving som forandrer seg like mye fra dag til dag som norske værmeldinger.

Og på det første slaget med den nye flunkende nye driveren, skjer dette:

21. Når du glemmer igjen wedgen ved greenkanten da du tok med to køller til green – og oppdager det først syv hull senere, cirka fire kilometer unna der du la den fra deg.

22. Du har spilt helt krisegolf i fire timer, notert 13 poeng på 17 hull, og nå gleder du deg bare til å få runden overstått, kaste deg inn i bilen, legge ut golfkøllene på Finn.no og grave frem landeveissykkelen fra kjellerboden igjen. Og så avslutter du runden med å senke en langputt for birdie. Golfgudenes ondskapsfulle måte å friste deg tilbake til akkurat de samme frustrasjonene i morgen.

Og alt dette til tross: Golf er verdens beste sport. DET er udiskutabelt! 🙂