Etter å ha slitt med en ryggskade de siste ukene, var det denne gang håndleddet som satte en stopper for godspillet til Losby-golferen.

Kofstad startet dagen på en delt 47. plass, men hoppet raskt opp leaderboardet etter å ha skrapt sammen fem birdies på de første ni hullene. På back nine sa det plutselig stopp. Etter å ha spilt med smerter gjennom de første ni, tok det et par timer før det virkelig skulle gjøre utslag på scoren.

Med to dobbelbogeys, en bogey og resten par på de siste ni raste han ned til en delt 61. plass, to over for dagen. Etterpå ventilerte han sin frustrasjon på sin Facebook-profil.

– Er det ikke ryggen så er det noe annet. Kult å være golfspiller når man har vondt hver dag, skriver han.

På telefon til Norsk Golf forteller Kofstad at det er store mengder golf de siste ukene som han nå må ta konsekvensen av.

– Jeg hadde litt vondt i høyre håndledd i går, fikk litt behandling og følte meg OK i dag, men fikk dritvondt etter driven på hull seks. Fysioen sa det er masse golf som gjør det, hendene får jo kjørt seg en del, spesielt når man trener på matter i Norge. Har jo slått fra matter i 20 år. Ståa er ikke så veldig bra nå, jeg er veldig frustrert over at jeg ikke kan være 100 prosent. Er liksom noe hver uke, forteller 25-åringen oppgitt.

Kofstads plassering var verdt 1100 euro, og var en tapt mulighet ettersom turneringen er årets mest lukrative på Challenge-touren. Han ble vippet ned til 10. plass på Order of Merit, men er nå bare 7 000 euro bak euro-totalen som sikret en topp 15-plassering i fjor.

Med seks turneringer igjen av årets sesong blir det spennende å se om kroppen henger med løpet ut. Men noen pause er det uansett ikke snakk om.

På spørsmål om han spiller i neste ukes, ALLIANZ Golf Open Toulouse Metropole svarer han kontant:

-Jada, må jo det. Hviler frem til torsdag og håper jeg er fit for fight.

Det var til slutt skotten Scott Henry som vant turneringen. Han vant i playoff mot østerrikeren HP Bacher, etter et par på det andre omspillshullet.

– – – – – 

 

Runde 3

Espen Kofstad deler 47. plassen før siste runde av Kazakhstan Open.

Med sin andre strake 69-runde, fortsatte Espen Kofstad klatringen opp leaderboardet i Kazakhstan Open. Med -6 totalt er det nå om å gjøre å spille seg opp til en så god plassering som mulig, for å komme enda nærmere euro-målet som gir minst en topp 15-plassering ved sesongslutt.

Kofstad har gradvis rullet i flere og flere birdies denne uken, men litt for mange bogeys har hindret ham i å hevde seg helt i toppen. Lørdag ble oppskriften syv birdies, fire bogeys og resten par.

Han har nå 12 slag opp til den franske lederen Alexander Levy. Levy leder med to slag på Scott Henry fra Skottland, mens Peter Uihlein (USA) og Andreas Hartø følger ytterlige ett slag bak.

NB! Espen Kofstad er søndag morgen i gang med sin siste runde. Etter halvspilt runde er han tre under for dagen, og har klatret ti plasser opp til en delt 37. plass. Vi oppdaterer saken.

– – – – – – 

 

Runde 2

Espen Kofstad klatret 29 plasser i andrerunden av Kazakhstan Open.

Dermed unngikk Losby-golferen akkurat å misse cuten i årets største turnering på Challenge-touren.

Kofstad hadde langt fra noe optimalt utgangspunkt før runden med delt 86. plass, men kom fredag omsider inn i flytsonen.

Med fem birdies, to bogeys og resten par ligger han nå på delt 57. plass, tre under par. Dermed har han en overkommelig luke på fem slag opp til en topp 10-plassering når to runder gjenstår. En topp 10-plassering vil i praksis sikre en billett til neste års Europa-tour.

Amerikaneren Peter Uihlein fortsetter å lede turneringen, men må finne seg i å dele ledelsen med Alexander Levy (Frankrike) og Scott Henry (Skottland). Trioen ligger 11 under par.

– – – – – – – 

 

Runde 1

Espen Kofstad fikk ikke den starten han ønsket seg i den viktige turneringen Kazakhstan Open.

Med en samlet premiepott på 400 000 euro, er turneringen i Kazakhstan den viktigste på årets Challenge Tour. Espen Kofstad tok i forrige uke sin fjerde topp-10 for sesongen i M2M Russian Challenge Cup, og kan med en ny  topp 10-plassering denne uken,  langt på vei sikre Europatour-kortet for neste sesong. Da vil han innkassere rett i underkant av 10 000 euro, noe som vil ta ham til fjorårstotalen som sikret 15. plass på Order of Merit.

Men da må han første begynne å rulle i noen flere birdies.

Feltet plukker nemlig Zhailjau Golf Resort fra hverandre, og etter torsdagens åpningsrunde ligger hele 86 spillere under par. Dessverre er ikke Espen Kofstad en av dem.

Med fire birdies, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet signerte han for 72 slag, og ligger to slag bak den foreløpige cutstreken som er satt på to under par. Han har allerede ni slag opp til teten, som innehas av amerikaneren Peter Uihlein. Kofstad har seks slag opp til en topp 10-plassering.

Peter Uihleins utrolige 63-runde gir ham en ledlese på to slag på Seve Benson fra England og danske Lasse Jensen.