25 år etter at Bernhard Langer toppet den første verdensrankingen, kan en annen tysker stige til topps. Martin Kaymer, for tiden ranket som nummer to i verden, åpnet sesongen på forrykende vis, og han vant i Abu Dhabi med hele åtte slags margin.

Det fikk mange til å tro at Lee Westwoods førsteplass henger i en tynn tråd. Og blir Kaymer nummer to eller bedre i denne ukens Qatar Masters, kan han innta førsteplassen.

Topp ti
Men Kaymer vil ikke høre så mye snakk om den slags.

– Målet mitt er å komme blant de ti beste. Jeg har aldri klart det her, sier tyskeren.

Han misset cuten i sine to første opptredener, og de to siste gangene er han blitt henholdsvis nummer 32 og 31. Bare en gang på 12 runder har han kommet seg under 70 slag. Det står i skarp kontrast til Abu Dhabi, der han har tre førsteplasser på fire år. Den fjerde gangen ble han nummer to. Totalt er han 80 slag under par.

Europeisk golf har ventet 18 år på å inneha både første- og andreplassen på verdensrankingen, men Kaymer bedyrer at å være nummer én «ikke er viktig for ham akkurat nå».

– Det vil være fint å kunne si at ingen er bedre enn deg i verden, men jeg er 26 år gammel. Forhåpentligvis har jeg noen år til på meg til å kunne oppnå det, sier han.

– Motivasjonen er å slå alle. Jeg vet jeg ikke kan vinne hver uke, men jeg tror jeg kan sette meg selv i posisjon til å kunne klare det.

Fjernet rust
Lee Westwood har langt bedre minner fra Doha-banen. Han ble nummer tre i fjor bak Robert Karlsson og Alvaro Quiros. I 2008 ble han nummer fem.

Westwood bryr seg ikke nevneverdig om at han var heel 26 slag bak Kaymer i Abu Dhabi.

– Jeg tror jeg har ristet av meg litt rust nå. Dette er en krevende test, og selv om jeg ikke vil si at noen av banene her ute er enkle, tror jeg denne er den vanskeligste. Men hvis du spiller bra, gir banen deg en sjanse til å gå lavt.

Paul Casey slår ut sammen med Kaymer i torsdagens spill. Dersom Casey skulle vinne på samme måte som i Bahrain sist søndag, vil han klatre opp til en tredjeplass på verdensrankingen. Den plassen hadde han også før han ødela en ribbeinsmuskel for to somre siden.

Steve Stricker, som ble skjøvet ned til en sjuendeplass takket være Caseys suksess, er også på plass i Qatar. Vinner han, blir han den nye verdenstreeren.

Kilde: golf365.com