Det ble en jevn og spennende avslutning på Losby i dag. Svenske Emma Nilsson beholdt ledelsen fra start til mål og  halte seieren trygt i land med en flott birdieput på hull 18. Dette er Nilssons andre seier på LET Access Tour denne sesongen., og det var en strålende blid svenske som kunne ta imot sjekken på 4,800 euro.

 

VINNER: Emma Nilsson fikk en god seiersklem av sin far og caddie etter seier på Ladies Norwegian Challenge. (Foto: Benjamin A. Ward)

 

 

– Jeg liker banen kjempegodt, greenen var veldig fine regnværet til tross, og det var gøy å spille en så vidt lang bane, sa Emma Nilsson som ble proff i år og nå ligger som nummer to på OoM.

 

Den som smilte aller bredest i dag var imidlertid Rachel M. Raastad (Kjekstad GK) som stormklatret fra en 8. plass til en sterk andreplass bare to slag bak vinneren.  Rachel som ble norgesmester i 2009, har bestemt seg for å satse på golf igjen, og i dag kunne hun ta med seg sin første premiesjekk i sin nye karriere.

 

– Jeg hadde to bogeys på de åtte første hullene , men de fleste puttene min var like ved, så jeg tenkte at hvis jeg er tålmodig og jobber hardt med hvert slag, så vil de etter hvert begynne å gå i. På hull 9 løsnet det, forklarte Rachel til Norsk Golf etter runden.

 

Og på back nine gikk det veien for Kjekstad-proen.
– Jeg ga meg selv flere og flere muligheter, sa Rachel . Den første birdien av tre på de siste ni kom på hull 14. På 16 satte hun en chip rett i koppen, og da var det bare å kjøre på. 

 

 

 

BIRDIE: Rachel Raastad spilte offensivt og solid på Losby. (Foto: Benjamin A. Ward)

 

– Det hjelper med adrenalin, og jeg har jo bare kost meg i hele dag.

 

Driven på hull 18 hadde en carrie på rundt 225 meter, og de våte forholdene som gjaldt på Losby i dag, var det en klar fordel å kunne slå langt.

 

– Dette var optimale forhold for meg. Når det er fuktig og bløtt spiller jeg som regel alltid bra. Da er jeg så bevisst på at jeg må ta et slag av gangen, kanskje ta en kølle ekstra, og ikke være redd for å spille offensivt. På hull 17 valgte jeg å gutse fremfor å spille safe. Jeg stolte på magefølelsen, og det visste seg jo å være riktig da birdieputten satt, fortsatte Rachel.

 

Før turneringen tok hun tur til sin trener i Uppsala som drillet henne i nærspill. I sommer har hun også spilt og trent på seg mye selvtillit på egenhånd:
– Jeg har ikke misset en fairway eller green siden juni!

 

Om noen uker begynner Rachel Raastad på Idrettshøgskolen, for å bygge videre på før bachelorgraden fra Texas Christian University (TCU. Det passer bra nå som hun skal gå for en proff golfkarriere.
– Jeg får full studentstatus og tilgang til mye kompetanse. Jeg må jo trene meg opp igjen fysisk.

 

De øvrige norske jentene hadde en litt tyngre dag i dag.

 

– Ingenting satt. Jeg misset 17 putter, den 18. Var bare dårlig, sa en lett oppgitt Caroline Martens som ble nest best av de norske jentene på en delt 8. plass etter en runde på +4.

 

 

KALD PUTTER: Caroline Martens misset puttene sine idag og måtte notere en runde på 76 slag.(Foto: Benjamin A. Ward)

 

Tonje Daffinrud fikk det heller ikke helt til å stemme, og med tre birdies, tre bogeys og to doble kom hun tilslutt på en delt 12. plass.

 

Tredjeplassen ble delt mellom Isabella Ramsay som for øvrig leder LETAS Order of Merits, samt Caroline Rominger fra Sveits.

 

 

 

Runde 1:

Tekst: Christian Døvle

 

Tre norske spillere er på pallplass etter den første av to runder av Ladies Norwegian Challenge på Losby. Mest imponerende var måten Tonje Daffinrud hentet seg inn på.

Tønsberg-jenta fikk en tung start på det som er hennes andre turnering etter å ha kommet hjem fra fire års college-opphold i Denver. Daffinrud var fire over par etter 10 hull, og slet med å finne flyten. Så løsnet det skikkelig.

 

Daffinrud rullet i sin første birdie på hull 12, etterfulgt av en ny birdie to hull senere. Etter tre strake par, rundet hun av dagen på best mulig vis med en imponerende eagle på det avsluttende par 4-hullet.

 

Dermed gjorde hun et byks oppover leaderboardet til delt tredjeplass, kun tre slag bak den svenske lederen Emma Nilsson. Daffinrud deler tredjeplassen med to andre norske spillere – Caroline Martens og den nybakte norgesmesteren Mariell Bruun.

 

Ladies European Tour-spiller Martens må leve med favorittstempel denne uken, og gjorde tre birdies og like mange bogeys på åpningsrunden. For Mariell Bruun ble det et litt mer fargerikt scorekort:  Hun imponerte med seks birdies, men tapte også seks slag etter å ha gjort fire bogeys og en dobbel.

 

Slaget bak følger Rachel Raastad (Kjekstad GK) på delt 8. plass. Norge har med det fire spillere inne blant topp-10 før andre og siste runde.

 

Turneringen skulle i utgangspunktet spilles over 54 hull, men tirsdagens åpningsrunde ble avlyst på grunn av kraftig regnvær.

 

 


 

 

Før turneringen

 

Tirsdagen regnet bort, men onsdag er det klart for spill i Ladies Norwegian Challenge på Losby. Turneringen kortes ned til 36 hull.

 

Caroline Martens og Tonje Daffinrud er noen av de fremste norske håpene når Ladies Norwegian Challenge arrangeres på Losby Golfklubb utenfor Oslo 12.-14. august 2014. Men på grunn av mye nedbør blir dagens runde avlyst, og turneringen blir dermed over 36 hull, uten cut.

 

Turneringen er en del av den profesjonelle turneringsserien LET Access Tour, og de norske får måle krefter i et startfelt på 95 spillere fra 18 nasjoner. Jentene spiller om €30.000 og plasser på Ladies European Tour
 
 

Norske vinnersjanser

Caroline Martens (Haga GK) hadde en god sesong på LET Access Tour i 2013, og kvalifiserte seg til en fast plass på Ladies European Tour (LET) i 2014. Martens har vært plaget med skader i 2014, men stiller likevel til start når en internasjonal kvinneturnering besøker Norge og Losby.

 

Tonje Daffinrud (Vestfold GK)har avsluttet sin universitetsutdannelse i USA våren 2014. Hun ble ranket som en av de beste college-spillere i USA, og er bare et lag-VM for amatører unna å starte sin profesjonelle golfkarriere. Forrige helg deltok Tønsbergjenta i sin første proffturnering i Sverige, dog fortsatt som amatør, der hun endte på 49-plass.

 

Nybakt norgesmester Mariell Bruun, Larvik GK er også med på Ladies Norwegian Challenge på Losby.