Hüllert hadde 11. plass som utgangspunkt for dagen, etter runder på 75 og 77 slag fredag og lørdag. Søndag virket en plass blant topp-ti som en god målsetting, men ungjenta ville gå ett steg lenger og klatret helt opp til en knallsterk femteplass. Det skjedde takket være en avslutningsrunde på 70 slag, to under par og hennes soleklart beste runde for turneringen. 

– Meget sterkt å prestere så bra i sin første profesjonelle dameturnering, og da som juniorspiller. Det er en sterk meritt å ta med seg, og utrolig gøy for Olivia som jobber hardt med å utvikle sin golf hver dag, sier sportssjef Frode Scheie til Norsk Golf.

Etter fem spilte hull var Hüllert tre under par for runden, men to av birdiene ble så annulert av to strake bogeys på det 7. og 8. hullet. Hun svarte imidlertid raskt med to påfølgende birdies. Derfra og inn skulle det bli ytterlige to bogeys og en birdie, før hun avsluttet runden med tre par på rad. 

Marginen opp til vinneren Marieke Nivard ble til slutt på seks slag. Nivard vant med ett slag på amatøren Kelly Tidy, mens en annen amatør, Alexandra Vilatte kapret den siste pallplassen.

Nest best av de norske jentene ble Caroline Martens på delt 18. plass (+15). Ni plasser bak henne tok Nicoline Skaug 27. plassen.

– Vi har brukt mye tid på å etablere en meget god relasjon til LET-organisasjonen, og da er det strålende at spillerne våre leverer gode resultater når vi har skaffet wild cards. Dette er et resultat av vår bevisste satsing på internasjonale turneringer. God og riktig matching skaper bedre spillere, konkluderer Scheie.

 

Runde 2

Olivia Hüllert er den eneste norske spilleren som fortsatt har føling til de øverste plassene på leaderboardet i Azores Ladies Open.

Den 18 år gamle Bærumsjenta ligger på 11. plass etter andre runde av ukens Access Tour-turnering, rekrutteringsserien til Ladies European Tour. Lørdag signerte hun for et scorekort på 77 slag, fem over banens par. Dermed er hun åtte over for turneringen før de avsluttende runden, og kan ta sikte på en imponerende topp-ti-plassering.

Hennes to birdies, fem bogeys og ene dobbelbogey på runden gjør at hun har kun ett slag opp til niendeplassen, to til syvendeplassen og tre til det som ville vært en fantastisk topp-fem-plassering for ungjenta. Den engelske amatøren Kelly Tidy i tet er nok utenfor rekkevidde, med sine tre under par. Hun har bygget seg opp en solid ledelse på fem slag før de siste 18 hullene.

Nest beste nordmann er fortsatt Caroline Martens, som i likhet med Hüllert gikk på 77 slag. Med +13 totalt er hun på 23. plass. Fem slag bak henne er Nicoline Skaug på den 30. og siste plassen på leaderboardet.

 
Runde 1
Olivia Hüllert, Nicoline Skaug og Caroline Martens er i gang med LET Access-turneringen Azores Ladies Open. Hüllert deler sjetteplassen etter første runde.

LET Access Series er damenes ekvivalent til herrenes Challenge-touren, der det konkurreres om en spillekategori på Ladies European Tour for neste sesong. Topp-to på LETAS-rankingen vil sikre LET-kortet for neste år, mens 3. til 10. plass avanserer rett til finalekvalet på årets Q-school.

I årets siste turnering stiller de tre ovennevnte nordmennene til start, og Hüllert og Skaug utgjør en tredjedel av feltets samlede antall amatører. Det tatt i betraktning var bærumsjenta Hüllerts åpningsrunde meget imponerende. Hun har spilt seg opp til en delt sjetteplass etter første runde.

Med en runde på 75 slag, tre over par har hun fem slag opp til en annen amatør, Kelly Tidy fra England i tet. Hüllert kunne fort vært noen plasser høyere opp på listen, hadde det ikke vært for en lei dobbelbogey på det 18. hullet. I tillegg til denne bestod scorekortet hennes av fire bogeys og tre birdies.

To slag bak Hüllert er Caroline Martens nest beste norske på delt 22. plass (+8). Ytterlige to bak er Nicoline Skaug på 28. plass, og med kun seks navn bak seg på resultatlisten.