Imponerende sluttspurt ikke nok

Han skal ha for innsatsen, men det ble dessverre over og ut for Joakim Mikkelsen i det andre stedet av Web.com-kvalifiseringen i USA.

Dermed lukter det Challenge Tour-spill på drammenseren i 2014, sammen med både Espen Kofstad, Knut Børsheim, Eirik Tage Johansen og Anders Engell.

Mikkelsen hadde en formidabel oppgave foran seg før den fjerde og avsluttende runde av ukens Q-School-kval i Texas. Mikkelsen har jobbet hardt for å hente seg inn etter den tunge 78-runden i starten av turneringen, og hadde syv slag opp til den viktige topp-20-plasseringen før siste runde.

Med en imponerende sluttspurt på 67 slag, hans beste runde denne uken gjorde han et tigersprang oppover leaderboardet.

-4 sammenlagt holdt til slutt til en delt 34. plass, tre slag kort av topp-20 som avanserer til finalesteget.

– Spillemessig de tre siste rundene har vært bra nok til at han burde enkelt være med videre, men det gikk dessverre ikke. Kjipt, oppsummerer caddie Ståle Mikkelsen runden til joakimmikkelsen.com.

Runde 3

Joakim Mikkelsen har hentet seg inn etter det helmørke åpningsrunden i Q-School, men avansement til finalen virker likevel utenfor rekkevidde.

Med aggressivt spill leverte Mikkelsen torsdag en solid 68-runde i Texas, fire under par og hans klart beste runde denne uken.

Til slutt stod det solide syv birdies, samt tre bogeys og resten par på drammenserens scorekort.

Med +1 sammenlagt klatret han dermed opp fra 66. til delt 52. plass. Det er likevel et godt stykke bak de 20 beste og like som avanserer til finalen. Mikkelsen har syv slag opp, og er avhengig av å spille et av sine livs runder for å ha noe som helst håp.

Runde 2

Joakim Mikkelsen hevet spillet sitt, men det holdt likevel ikke til noe stort avansement i andrerunden av Q-School-kvalifiseringen i Texas.

Etter en blytung åpning i kraftig og kald vind tirsdag, bedret Joakim Mikkelsen sin scoren sin med syv slag i onsdagens andrerunde av Stage 2 til Web.com Tour-kvalifiseringen.

Med en 71-runde gikk han fra seks til fem over par. Det var dog ikke nok for å gjøre noe stort rykk oppover listene.

– Han burde gått ned på 60-tallet med den kvaliteten han leverte i dag. Tre halvdårlige slag ga tre bogeys, så det var tøft å takle, men alt i alt en stor forbedring fra første runde, oppsummerer caddie Ståle Mikkelsen runden til joakimmikkelsen.com.

Drammenseren deler 66. plassen etter halvspilt turnering, fem plasser over der han startet dagen.

Skal han ha noe håp om å nå finalesteget for andre år på rad, er han avhengig av å spille to av sine beste runder for året torsdag og fredag. De 20 beste og like avanserer til finalen. Det betyr at Mikkelsen må ta igjen rundt syv eller åtte slag.

Runde 1

Joakim Mikkelsen slet kraftig i krevende forhold i åpningsrunden av andresteget til Web.com Tour-kvalifiseringen i Texas.

Drammenseren er i gang med Stage 2 av Q-School, på TPC Craig Ranch i Texas. Det ble en lang og tung dag.

Mikkelsen gikk ut i dagens nest siste flight, og det skulle ta hele seks timer før runden ble fullført.

På Mikkelsens hjemmeside står det at runden ble spilt i iskald nordavind, med vind opp mot 14 meter per sekund. Mikkelsen klarte aldri å bli komfortabel i forholdene.

Med seks over par for dagen ligger han helt nede på 71. plass etter første runde. Dermed har han bare to spillere bak seg på leaderboardet.

– Vi kom aldri i gang i dag, og de opplagte birdiene ble ikke satt, samt heller ingen for å redde parene. Det var en tung dag. De vi gikk sammen med endte på samme score, og slagmessig så var det en helt annen verden. Det ble en del leting, og runden tok 6 timer. Greenene på back var veldig nedtråkket av hele feltet, så det var ikke optimalt. Neste runde går vi ut tidlig, og da må Joakim sjanse litt mer. Det blir spennende å se hva han klarer å sette sammen der, oppsummerer caddie Ståle Mikkelsen runden til joakimmikkelsen.com.

Totalt avanserer 144 spillere fra andretrinnet til finalen om noen uker. Stage 2 er fordelt over seks turneringer, og rundt 24 spillere avanserer fra hver turnering.

Mikkelsens blogg før turneringen: Klar for Q-School