Stavanger-mannen spilte meget jevnt på de første ni hullene, under turneringen i Spania. Alle hullene ble det scoret par. Desverre for nordmannen ble de resterende hullene en utfordring. Med fire bogeys og fem par, havnet Tage Johansen langt ned på listen.

En 62. plass ble reultatet for å gå fire slag over par på runden, og turneringen sammenlagt.

I den andre enden av leaderboardet, av de som klarte cuten, ligger Lee Slattery. Navnet til engelskmannen ligger på toppen av leaderboardet, akkurat som igår. Med 15 slag under par, vant engelskmannen med et slag på italieneren Lorenzo Gagli.

Dermed kan en fornøyd Slattery ta med seg 166.660 euro hjem til golf- og fotballøya.

 

Runde 3

Eirik Tage Johansen falt tilbake 18 plasser etter dag tre av Bankia Madrid masters.

Tage Johansen spilte meget godt på banens første ti hull. Med hele fire birdies og en bogey, hadde nordmannen en god score i Spania. Men banens siste åtte hull var ikke like enkle. Det ble bogey på hull 12 og 14.

Mest ødeleggende for nordmannen var hull 18. På par 5-hullet måtte Tage Johansen notere en trippel bogey på scorekortet. Dermed ble han stående med to slag over par på runden (par totalt).

 

Nordmannen har liten mulghet til å kjempe om de gjeveste plassene. Engelskmannen Lee Slattery har gått 14 slag under par på tre dager, og leder turneringen.

 

 

Runde 2

Tekst: Christian Døvle

 

Siddisen måtte se navnet sitt falle seks plasser ned leaderboardet under andrerunden i Spania, men 38. plass er likevel et greit utgangspunkt etter halvspilt konkurranse.

Fredag noterte han seg for en runde på 72 slag, to dårligere enn åpningsrunden, og han er dermed to under for turneringen. Etter å ha åpnet dagen med en bogey og åtte par skulle de siste ni bli langt mer begivenhetsrike med tre birdies, to bogeys og fire par. 

Han har nå ni slag opp til engelskmannen Lee Slatterly i tet. Slatterly leder med ett slag på Francesco Molinaro og Eduardo De La Riva, mens Lorenzo Gagli følger ytterlige ett slag etter.

Dette er den 5. cuten Eirik Tage Johansen har klart på 14 forsøk på årets Europa-tour. De siste årene har han hatt til vane å avslutte sesongen sterkt, og forhåpentligvis blir denne sesongen intet unntak.

 

Runde 1

Stavanger-golferen er denne uken i aksjon i utenfor den spanske hovedstaden på El Encin Golf Hotel, og etter første runde ligger han to under par.

Tages 70-runde bestod av fem birdies, tre bogeys og resten par, og gjør at han ligger seks slag bak engelskmannen Ross McGowan i tet. Marginene er små begge veier, og Johansen har kun tre slag opp til en delt sjetteplass. Han må også passe seg andre veien, ettersom han også er kun to slag unna å ligge på nedre del av cutstreken.

I følge ham selv er banen en unik utfordring denne uken.

– Banen er en ny bane som har hatt en arkitekt med masse fantasi. Det er spesielt greenene som er utenom det vanlige. Noen av dem er opp mot 60 meter lange og kanskje ikke mer enn 10 meter brede. De har bøyd greenene i alle slags former med ulike onduleringer, så de har klart å gjøre banen spennende rundt greenene, skriver han på sin blogg.

Skulle han klare cuten fredag vil dette være den 5. cuten har klarer på 14 starter i årets Europa-tour. Åttendeplassen i South Africa Open 9. januar står fortsatt som hans beste plassering denne sesongen.