Det melder Glåmdalen i sin papirutgave torsdag.

Tidligere denne uken kom det frem at Kongsvinger kommune vurderte å by på konkursrammede Vinger Golf for å redde anlegget på Liermoen. Hensikten ville i så fall være å hindre at kommersielle interesser overtar, og å slippe tilbakebetaling av 4,5 millioner kroner spillemidler til kulturdeparementet.

Etter at bobestyrer Geir Langhelle har tilbakeført golfanlegget til kreditorene, er det allerede flere som har vist interesse for å kjøpe 18-hullsbanen. Banen er nå lagt ut for salg på det åpne markedet, skriver Glåmdalen.

Dermed kan det se ut som praktanlegget likevel har en fremtid, etter at det i starten av måneden ble rapportert om at det siste slaget på banen var slått, da man ikke kom frem til noen finansieringspakke.

En av dem som har vist sin interesse er Per Haugsrud. Selv om han er forsiktig med å bekrefte noe overfor avisen går han langt på vei i å antyde sin interesse.

– Jeg har jo eid golfbaner før, så det er greit å følge med, forteller han til Glåmdalen.

På spørsmål om han er interessert i et oppkjøp svarer han:

– Jeg har jo vært i Kongsvinger og sett på anlegget, sier den tidligere Europatour-proffen.

Spørsmålet nå er hva slags drift det vil bli på anlegget med en eventuell ny eier.

– Det verste for oss som vil spille golf vil være at et stort selskap kjøper anlegget og bruker det som «hytte» for sine kunder eller ansatte, sier interimstyrets leder, Claus Mæland, som forteller at anlegget kommer til å selges til høystbydende.

Om Haugsrud skulle finne på å legge inn et bud tipper vi det er golferne som vil komme i fokus.

 

Les også: Kommunen til unnsetning?