Internasjonalt oppmøte på Norwegian Paragolf Open

Det ble kamp til siste hull da 40 paragolfere fra seks nasjoner deltok i paragolf-turnering på Kongsvinger.

Publisert

Anerkjente og prisbelønnete Kongsvingers Golfklubb var denne helgen vertskap for Norwegian Paragolf Open, hvor nordmenn, svensker, dansker, italienere, nederlendere og tyskere deltok.

Over to dager ble det konkurrert i fire forskjellige klasser om både trofeer og EDGA-poeng (European Disabled Golf Association). Turneringen var for spillere med nedsatt funksjonsevne og spillere som er døve.

Til slutt var det nederlenderen Harry Van der Valk som stakk av med seieren i A-klassen, og norske Håkon H. Arnesen i B-klassen.

Van der Valk gikk av hull 18 på lørdag med en ett-slagsledelse på nordmannen Paal Andreas Angermann (Asker GK), og det ble jevn kamp mellom de to under siste runden. Da de begge spilte likt søndag, kunne dermed nederlenderen juble for seier.

I B-klassen var det også spenning til siste slutt. En sterk bogey-par-bogey avslutning fra Håkon H. Arnesen (Grønmo GK) sørget for at han sanket inn nok poeng til å ta igjen svenske Mathias Eriksson og norske Marius Martinussen (Sotra GK) på oppløpet.

Ole Theodor Sponberg (Vestfold GK) vant i døve-klassen, og Mark Miller (Bærum GK) vant i klassen mixed funksjonshemmede og døve.

– Jobbet for dette i tre år

Ifølge Gøril Hansen, inkluderingskonsulent i Norges Golfforbund, startet jobben med å arrangere Norwegian Paragolf Open for tre år siden.

– Vi startet først i 2019, men på grunn av koronaforsinkelser har vi altså måttet vente til i år. Men for et arrangement det har vært!, forteller Hansen.

Hun forteller at det å få samlet inn 40 deltakere fra seks forskjellige nasjoner har til tider vært krevende.

– Noen av spillerne har ikke spilt turnering som dette før. Særlig for disse har det vært gøy å være med, sier hun, før hun legger til:

– Spesielt med tanke på hvor bra banen var og alt det gode arbeidet Kongsvingers har lagt ned.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS