Denne høsten skal det deles ut 50 arbeidstillatelser til PGA Tour neste sesong.

Disse 50 kommer til å bestå av de 25 beste på sammenlagtlisten på årets nivå 2 i USA, Korn Ferry Tour (disse blir kalt «The 25»), samt de 25 beste spillerne sammenlagt i de tre kommende turneringene Korn Ferry Tour Finals («disse blir kalt «The Finals 25»).

Feltet i Finals består av de 75 beste spillerne på årets poengliste på Korn Ferry Tour, og spillerne som avsluttet årets PGA Tour-sesong fra 126.- til 200.-plass på poenglisten FedEx Cup, med unntak av spillerne som har vinnerkategori fra tidligere. 

Dermed er det 140 spillere i Finals-feltet. (Klikk her for å se hele feltet)

Siden 25 av disse spillerne allerede er sikret PGA Tour-kortet («The 25»), betyr det i praksis at 115 spillere skal spille om 25 PGA Tour-kort i Finals.

Nå lurer du kanskje på hvorfor alle de 75 beste Korn Ferry Tour deltar i Finals, når de 25 beste av dem allerede har PGA Tour-kortet i lomma?

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Ventura endte på fjerdeplass på Korn Ferry Tours poengliste, og er allerede garantert PGA Tour-kortet. (Foto: Getty Images)

Grunnen er at de har mulighet til å forbedre sine kategorier ytterligere, og dermed spille enda flere av de største turneringene i 2020. Det er derfor blant andre Kristoffer Ventura stiller til start denne uken.

Her er noen viktige ting å huske på i Finals:

1. Rankingen til de 25 spillerne som fikk PGA Tour-kortet via Korn Ferry Tour («The 25»), blir ikke bestemt før Finals er ferdig. «The 25» tar med seg poengene de har spilt inn i løpet av sesongen, til Finals, og deres PGA Tour-ranking vil bli en kombinasjon av opptjente poeng gjennom sesongen og under Finals. Spilleren som ender opp best av «The 25» etter Finals, blir såkalt «fully excempt» på PGA Tour neste år og får spilt alle de store turneringene, med unntak av majorene og WGC-turneringene. Kristoffer Ventura avsluttet sesongen på fjerdeplass på Korn Ferry Tours poengliste, men har altså mulighet til å bruke Finals til å bli såkalt «fully excempt». Men hvis han spiller dårlig, risikerer han også å falle nedover listen og få en dårligere ranking.

2. Finals-turneringene vil ha en separat poengliste for å bestemme hvilke 25 av spillerne som ikke allerede har kortet i lomma (det vil si alle de 115 som ikke er med i «The 25»), som får PGA Tour-kortet. Viktor Hovland er blant disse spillerne. Den beste av disse 25 spillerne («The Finals 25») vil også bli «fully excempt», i likhet med den beste av de 25 Korn Ferry Tour-spillerne («The 25»).

3. Rekkefølgen på rankingen til de 50 spillerne som ender opp med PGA Tour-kortet etter Finals, gjøres i alternerende rekkefølge. Den beste rankingen går til poengvinneren av «The 25», den nest beste rankingen går til den beste i «The Finals 25», den tredje beste rankingen går til den nest beste spilleren i «The 25», den fjerde beste rankingen går til den nest beste spilleren i «The Finals 25», og så videre, hele veien ned til 25.-plassen på de to listene.

Det er akkumulerte poeng etter tre turneringer – ikke slag eller innspilte premiepenger – som gjelder i Korn Ferry Tour Finals.

Oversikten nederst i artikkelen viser hvordan poengene fordeles per turnering.

En seier vil gi 1000 poeng, en andreplass 600 poeng, og så videre. Det betyr at det er flere måter for Viktor Hovland å ende opp blant de 25 beste i «The Finals 25». Man kan både få PGA Tour-kortet med tre stabilt gode resultater eller én topplassering og to svakere turneringer.

Det betyr at håpet definitivt ikke er ute dersom han skulle få en svak start på sluttspillet.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland har hatt en fantastisk debutsesong som proff, men kom akkurat til kort av PGA Tour-kortet med de fem turneringene han spilte. De neste ukene får han nye muligheter. (Foto: Getty Images)

Den første Finals-turneringen, Nationwide Children’s Hospital Championship, spilles fra torsdag til søndag denne uken i Ohio.

Turnering nummer to, Albertsons Boise Open, spilles i Idaho torsdag til søndag neste uke, mens den siste turneringen, Korn Ferry Tour Championship, fra 30. august til 2. september i Indiana.

Turneringene sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

NB! Ventura og Hovland slår ut henholdsvis klokken 14.46 og 14.57 norsk tid torsdag, før sendingen starter, men har sene starttider fredag kveld.

Poengfordeling i Korn Ferry Tour Finals

(Kilde: Pgatour.com)