Woods holdt nervene i sjakk i sisterunden av The Players Championship for å vinne golfens «femte major» på TPC Sawgrass. Woods startet dagen i ledelse, og avsluttet med en runde på to under par for å vinne med to slag på den svenske overraskelsen David Lingmerth, samt Kevin Streelman og Jeff Maggert.

 

Men det var Garcia som virket som den tøffeste utfordreren, før Sawgrass sitt legendariske 17. hull skulle ødelegge vinnersjansene hans.

 

Garcia, som i likhet med Woods hadde vunnet turneringen en gang tidligere, senket nettopp en birdie på det 16. hullet og var i delt ledelse med Woods da to hull gjenstod. Garcia beskyldte Woods for å forstyrre ham midt i svingen på tredjerunden, og mange krysset fingrene for et omspill mellom de to som ikke er særlig gode venner. Men innsjøen på det 17. slukte to av Garcias baller, og med nok en våt ball på det 18. var han helt ute av det.

 

Lingmerth hadde også muligheten til å stikke kjepper i hjulene for Woods, men klarte ikke å senke sin korte birdieputt på det 17, og treputtet for bogey da han var avhengig av birdie på det 18. for å ta Tiger til omspill.

 

Dermed kunne Woods juble for sin første seier på Sawgrass siden 2001. Tiger har nå vunnet 53 av 57 ganger når han har vært i ledelse etter tre runder, og seieren var allerede hans fjerde for sesongen. Det er første gang Woods har vunnet fire ganger så tidlig i sesongen. Og beskjeden hans etter runden bør få resten av touren til å skjelve i buksene:

 

– Jeg blir bedre!

 

Woods var tilsynelatende i total kontroll halvveis i runden, med en ledelse på to slag og uten et eneste feilslag. Så på utslaget på det 14. skulle han slå en voldsom hook fra tee og ned i vannhinderet. Det resulterte i dobbelbogey, og plutselig var ledelsen delt.

 

– Jeg slo virkelig bra i dag, bortsett fra det utslaget på det 14. Jeg forsøkte bare å holde meg tålmodig, og jeg sa til meg selv at det var min eneste virkelige miss i dag. Å vinne på en bane som er så krevende og mot det beste startfeltet er alltid vanskelig, sa Tiger under presentasjonen av trofeet. 

 

Tiger har nå 78 seiere på PGA-touren, og marsjerer mot Sam Sneads rekord på 82 seiere i rekordfart. Tiger kan nå gå uten en eneste seier helt frem til 2022, og likevel ligge foran skjema til å ta igjen Snead.

 

Tror du han tar igjen Snead allerede i 2013? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Høydepunkter

 

 

 

Intervju