Om to uker starter Espen Kofstad sin karriere som Europatour-spiller, når han skal spille en av USBS Hong Kong Open eller SA Open Championship. Kofstad skrev historie for to helger siden, da han ble tidenes første nordmann til å vinne Challenge Tour-sammenlagt. Europeantour.com møtte den 25-år gamle Losby-golferen i sitt nye faste segment «Meet the Rookies». Under er noen av Espens sitater fra portrettet.

– Det var ikke før det andre året på college at jeg innså at jeg kunne gjøre en karriere ut av å spille golf profesjonelt. Jeg dro til University of Denver, og det første året var jeg bare med på turen. Så fant jeg en turnering året etter, og tenkte for meg selv «dette er ikke så ille».

– Jeg avsluttet college og ble profesjonell for to år siden på Q-School. Derfra fikk jeg Challenge Tour-kortet for 2011, og det har vært en viktig læringskurve for meg. Jeg lærte mye, og jeg fikk mer tro på meg selv. Jeg er veldig stolt over hvor langt jeg har kommet.

– Jeg startet å spille golf da jeg var rundt fem. Onkelen og tanten min spilte mye – faktsisk så spilte hele familien min. Vi dro for å spille en bane i Sverige, som var bare en kort båttur fra hytta vår. Hytta var i Norge, men like ved grensen, og det var bare 15 minutter med båt til golfbanen.

– Jeg likte det virkelig, og ble god veldig raskt. Jeg fortsatte å spille gjennom hele barndommen, og deltok i amatørturneringer i tenårene. Jeg spilte for Norge noen ganger, deltok i amatør-VM to ganger, og har deltatt i The St. Andrews Trophy. Jeg spilte også litt fotball da jeg var yngre, men ikke noe mer. Jeg hadde en stor fremtid i golf, så jeg holdt meg til det. Jeg pleide å stå mye på ski også, fordi moren min vant EM før jeg ble født. Jeg gjør det ikke noe mer, fordi jeg er redd for å bli skadet.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang med den nye sesongen – jeg skulle ønske jeg kunne begynne med en gang. Det kommer til å bli tøft, det er jeg klar over, men jeg kommer til å jobbe veldig hardt og nyte det så godt jeg klarer. Jeg er heldig som får lov til å gjøre noe jeg elsker som levebrød, og jeg tror det er den beste måten å se på det på. Dersom trening og spilling begynner å bli et ork så vet du at det er noe du ikke gjør riktig.

– Jeg kommer til å nyte hvert eneste minutt.

 

(Kilde: europeantour.com)