Nord-iren insisterer på at mangelen på motivasjon ikke er årsaken til hans dårlige form etter The Open-seieren i sommer. Triumfen på Royal St. George´s oppfylte en livslang drøm, men siden har formen hans vært nede i en bølgedal.

Kristiske røster mener det er fordi han har feiret for mye, og at 43-åringen nå føler at jobben er gjort. Selv sier han at det er fordi han prøver for hardt å vinne på nytt.

– Prosessen med å sette meg nye mål er i gang. Siden jeg vant på Royal St. George’s har jeg slitt fordi jeg har hatt alt for lyst til å vinne. Jeg har stresset i stedet for å slappe av. Jeg vil fortsette å trene åtte eller ni timer om dagen.

– Jeg er karikert som en livsnyter, men det er ikke slik hele tiden. Jeg sitter ikke i baren hver dag. Jeg tar jobben min veldig seriøst, insisterer Clarke overfor Daily Telegraph.

– Tiden etter The Open har vært skuffende. Hvorfor klarer jeg ikke gjøre det igjen? Aldri i min karriere har jeg akseptert middelmådighet. Når jeg spiller dårlig går det veldig inn på meg. Og når jeg spiller bra er det noe jeg forventer. Siden jeg trener så mye er det det jeg føler jeg må. På den andre siden motiverer dårlig spill meg til å jobbe hardt, kanskje for hardt.

Les også: – Forventninger er farlige

Clarke vil forsøke å passe på at The Claret Jug-trofeet forblir i hans premieskap etter neste års Open på Royal Lytham, og han sier det er The Open som er den majorturneringen i året som er best passet spillet hans.

– Om jeg vinner en major til må jeg akseptere at The Open forblir min beste sjanse. Jeg er 43, så min siste realistiske sjanse til å vinne vil komme i løpet av de neste par årene. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å vinne på Royal Lytham neste år. Ganske enkelt fordi jeg ønsker å fortsette å lykkes.