Norges EM-jenter skulle spille om 13. plassen mot Danmark lørdag. I gårsdagens singelmatcher dominerte både Simonsen og Nordaas, og sammen i foursome var de like bra som lag. Med et nytt foursome-lag skulle nordmennene knuse danskene, noe Kristin Simonsen og Sandra Nordaas sammen viste seg å klare med en overlegen 4&3-seier!

 

Alle jentene har virkelig prestert selv om de ikke kom i A-puljen og hadde mulighet til å kjempe om medalje, noe coach Vegard Andreas Haugen er særdeles fornøyd med.

 

– Jentene har virkelig imponert som et lag! Selv med 13. plass vil vi si at jentene har utviklet seg masse og spiller utrolig god golf, forteller han med glede.

 

Bak foursomelaget gikk Dorthea Forbrigd og sanket positivitet og engasjement fra Nordaas og Simonsen. Også hun kom seirende ut med tre opp etter hull 16, da hun sanket enda et verdifullt poeng til Norge.

 

Dessverre gikk det ikke helt veien for Susana Vik og Henriette Eidsæther Syr. De tapte hver sin match henholdsvis 2&1 og 3&1.

 

Renate Hjelle Grimstad var den som virkelig kjørte sin motspiller i senk. Med hele fire hull igjen vant hun hele seks opp! Med andre ord en overlegen seier til Grimstad og dermed også seier til Norge!

 

Lag-EMs siste dag bød på nok en dag med imponerende spill og seks glade jenter kan nå vende nesa hjemover til Norge og mot lag-NM som går av stabelen neste helg.

 

 


 

 

Dag 4

 

 

Jentene fortsatte sitt solide spill fra gårsdagen og viste at de var mer enn motiverte til å gi Irland en skikkelig kamp i dagens matchspill.

Det var en fantastisk dag for Norge i lag-EM i Slovakia. Første gruppe ut var foursome-jentene Susana Vik og Henriette Eidsæther Syr, et kraftlag med god driv.

 

Til tross for steinhard jobbing ble det et knepent tap med putter som ikke ville i. Matchen endte til slutt 2&1 til de irske jentene –den eneste seieren Irland halte i land.

 

Sandra Nordaas har vært lagets mest solide spiller gjennom hele EM og dominerte også i dag sin match. Nordaas ga Julie McCarthy aldri en sjanse til å komme ovenpå og vant til slutt fire opp med tre hull igjen å spille.

 

Jentene fortsatte å vise styrke da både Kristin Simonsen og Dorthea Forbrigd knuste hver sin irske motspiller 5&4 med overbevisende spill.

 

– Kristin syntes litt synd på den irske jenta i det hun ble seks opp med seks hull igjen. Nok en underholdende dag som endte med en velfortjent seier, forteller en storfornøyd coach Vegard Andreas Haugen.

 

Også Renate Hjelle Grimstad vant sin match overlegent 4&3. Hun leverte klassespill og ga aldri iren Niamh McSherry noen mulighet til å være opp i matchen. Dermed ble det 4-1 sammenlagt mellom Norge og Irland.

 

Det solide spillet til jentene tyder på at de også i morgen kan vinne sine matcher. De møter Danmark i morgen klokken 10:20.

 

 


 

Dag 3

 

Det var et positivt norsk lag som var klare for å gjenta forårets suksess mot Finland. Dessverre ble Finland for sterke for våre norske jenter og knuste Norge.

 

I kvartfinalen i jentenes B-pulje var det Renate Hjelle Grimstad og Dorthea Forbrigd som skulle ut først i foursome. Jentene spilte solid, men etter en sur bogey på hull 18 ble det omspill der det til slutt ble Finland som vant på hull 19.

 

Sandra Nordaas var den eneste som vant mot Finland. Hun spilte overlegent og gav aldri Sandra Salonen en sjanse til å ta henne igjen. Takket være fire birdies på de seks første hullene ble det en utrolig start som Salonen aldri klarte å hente seg inn fra.

 

– Det har vært en utrolig spennende og underholdende dag og vi er imponert over spillet til jentene, forteller jentenes coach Vegard Andreas Haugen.

 

For de andre jentene ble det tap med matcher som var avgjort på senest hull 16. Susana Vik tapte 4&2 og Kristin Simonsen 3&2, til tross for birdierace fra dem begge. De var henholdsvis på og under par da matchene ble avgjort. Henriette Eidsæther Syr sin motstander var beintøff og dro tidlig ifra, som førte til at hun måtte se seg slått 6 opp med fem hull igjen.

 

– Vi tapte mot en bedre motstander, sier Haugen.

 

Dette betyr at de i morgen møter Irland, et lag de har muligheter til å slå dersom de fortsetter dagens gode spill.

 

 


 

Dag 2

 

Det ble B-puljen for jentene i lag-EM. Selv om dagens runde var langt bedre klarte de kun å avansere to plasser, og møter dermed et revansjelystent Finland i morgendagens matchspill.

Etter første runde av European Girls’ Team Championship lå jentene på 15. plass. Til tross for en fenomenal opphenting i dag og hele 21 slag bedre klarte de kun å avansere to plasser. Dermed ble det altså B-puljen for jentene.

 

Dagens beste norske jente ble Sandra Nordaas. Med en suveren 69-runde tok hun et skikkelig byks oppover det individuelle leaderboardet og endte til slutt på en sterk 16. plass sammenlagt. Runden var stabil og besto av to birdies, en bogey og en flott eagle på hull 6.

 

Helt fantastisk!, jubler en fornøyd coach Vegard Andreas Haugen.

 

Dorthea Forbrigd ble nest beste norske spiller med en 56. plass. Dagens runde på 75 slag inneholdt to birdies på de siste ni hullene.

 

Både Renate Hjelle Grimstad og Henriette Eidsæther Syr endte på 77. plass etter hver sin 74-runde. Grimstad sine to birdies kom begge på hennes første ni hull, mens hun avsluttet med tolv strake par etter bogeyer på hull fem og seks. Eidsæther Syr kunne notere seg en eagle på hull 15, et 360 meter langt par-4 hull. Hun hadde også fire birdies, men samtidig to doble og fire bogeys.

 

Kristin Simonsen kopierte gårsdagens resultat. To 78-runder tok henne til 86. plass, tre slag foran siste norske jente Susana Vik. Vik var på par etter ni, men fikk det tøft på slutten da hun måtte ta til takke med fire bogeys samt en dobbelbogey.

 

Vegard Andreas Haugen er fornøyd med lagets innsats i Slovakia i dag og ser frem til morgendagens spill mot Finland.

 

– Alle jentene har jobbet knallhardt i dag. I morgen møter vi Finland, et lag vi slo i kampen om syvendeplassen i fjorårets EM. De er nok revansjelystne, forteller han.

 

 

 


 

Dag 1

 

Det ble alt annet enn en optimal start for EM-jentene i Slovakia, men til tross for en tøff start er de positive til morgendagens runde.

 

De norske jentene i Slovakia har hatt en tøff start på åpningsrunden av European Girls’ Team Championship. Laget fikk verken klesbagen eller golfkøllene da de ankom flyplassen, og lagets siste bag kom kun to timer før banketten. Dermed ble første innspillsrunde amputert.

 

Vi fikk spilt ni hull på søndag og en hel runde på mandag i fantastiske forhold. Vi ble derfor litt forbauset over den sterke vinden som kom i dag, forteller lagets coach Vegard Andreas Haugen.

 

Med opptil tre køller motvind kjempet jentene hardt på førsterunden. Best an lå lenge Sandra Nordaas, som var -1 etter 13 hull og i ledelse. Hun havnet til slutt på delt 40. plass sammen med Dorthea Forbrigd etter hver sin 76-runde da dagen var omme.

 

Tredje beste norske jente er Kristin Berntsen Simonsen fra Meland Golfklubb. Med sin 78-runde ligger hun på 64. plass, mens Renate Hjelle Grimstad og Henriette Eidsæther Syr deler 81. plassen etter sine 80-runder.

 

Ytterligere to slag bak ligger Susana Vik. Hennes 82-runde ble strøket fra lagets resultater første dag.

 

– Det ble mye hullkant ut, men jentene jobbet knallhardt hele veien inn. Vi ser positivt på morgendagen og jentene er klare for å spille bra. Vi håper på litt mer stang inn, fortsetter Haugen.

 

Det er kun ti slag opp til syvendeplassen for Norges jentelag. De ligger på 15. plass etter første runde, men fordi lagene ligger såpass jevnt er det fullt mulig å avansere kraftig.