Flere av forhåndsfavorittene før årets norgesmesterskap for juniorer har gitt seg selv et godt utgangspunkt på Miklagard etter første runde, som ble spilt i strålende sol og varme. 

Tre spillere deler ledelsen i gutteklassen etter runder på 70 slag, to under par. Vetle Marøy (Bergen GK), Fredrik Hansen Jullum (Losby GK) og Mathias Lynne Schjølberg (Oslo GK) tar med seg en ett-slags ledelse på de tre spillerne som deler fjerdeplassen, blant dem Kristoffer Ventura som av mange kanskje er sett på som den største favoritten blant gutta. Sammen med drammenseren Kristian Krogh Johannessen endte de forrige helg på en andreplass i European Young Masters. Johannessen ligger forøvrig på en 11. plass på Miklagard etter en noe skuffende runde på +3.

Regjerende mester Oddvar Hjellegjerde hadde en tung dag på jobb og noterte seg for en runde på hele 12 over par (84). Han er dermed på en delt 48. plass og har kun fem navn bak seg på leaderboardet.

Blant jentene er det Nicoline Skaug som leder. Oslo-jenta bare fortsetter å imponere, og har virkelig vært i form denne sommeren. Under det individuelle europamesterskapet for kvinner som var nylig var hun den eneste norske som klarte cuten, og hun var også lenge med å kjempet om en topp ti-plassering. På Miklagard har hun nå en luke på to slag til nummer to etter en åpningsrunde på par (72). Og ledelsen kunne vært enda større, hadde det ikke vært for en dobbelbogey på det åttende hullet. 18-åringen var tre over par etter ni, men hentet seg inn igjen med tre birdies på back nine.

På andreplass følger Julie Lied (Fana GK) på +2. Drammen GKs Cesilie Hagen er nummer 3, mens Marthe Wold og Annette Lyche deler fjerdeplassen.

Spillerne skal totalt spille tre runder, og turneringen avsluttes lørdag.

 

Før turneringen

(Pressemelding NGF) 54 gutter og 24 jenter i alderen 13-19 år skal i perioden 28.-30. juli kjempe om norgesmester-tittelen i golf for juniorer. Arrangementet finner sted på Miklagard Golfklubb som ligger på Kløfta i Akershus.

– Banen er i utmerket stand og bør by på utfordringer som skiller spillerne, sier leder Brede Bjørnstad i Miklagard Golfklubb.

Norgesmesterskapet for juniorer spilles som en slagturnering over tre dager der det spilles 18 hull hver dag. Mesterskapet arrangeres av Miklagard Golfklubb i regi av Norges Golfforbund, og inngår i Titleist Tour som er den øverste turneringsserien for juniorspillere i Norge.

Oddvar Hjellegjerde og Olivia Hüllert er regjerende mestre etter at de vant på Hauger Golfklubb i fjor. Hjellegjerde, som da var 14 år gammel, ble samtidig tidenes yngte norgesmester for juniorer.

Arrangementet starter kl 08.00 alle dager, og vinneren ventes å være klar cirka kl. 16.00 den 30. juli.

Deltagerlister ligger ute på Golfbox.