Den 16 år gamle drammenseren har virkelig imponert på OslerBrook Golf & Country Club i Canada denne uken. Johannessen gikk rett i tet etter første runde, og har ikke sett seg tilbake siden.

Før torsdagens avslutningsrunde lå han to slag foran Jose Mendez (Costa Rica) og James Simpson (England) med en totalscore på par. Torsdag skulle han notere seg for sin første runde over par denne uken, men med 73 slag (+1) sørget likevel for at han beholdt luken på to slag ned til Jose Mendez som ente som ensom toer.

Johannesen åpnet runden bra, og lå en under par etter halvspilt runde. På de siste ni skulle spillet bli noe mer ustabilt med fire bogeys, men to birdies gjorde at han holdt stand på topp. Meget imponerende av unggutten!

En annen som har overbevist i Canada har vært Andreas Gjesteby. Gjesteby kommer i likhet med Johannessen fra Drammen GK, og endte til slutt ni slag bak sin lagkamerat. Det holdt til delt sjetteplass, sammen med engelskamennen Paul Kinnear.

Tim Gamborg endte på 23. plass (+37), mens Fredrik Fossum ble nummer 26 (+43). De fire norske guttas innsats var nok til at Norge endte på tredjeplass i lagkonkurransen, bak Colombia og England. Colombia endte kun ett slag foran Norge, mens England var overlegne i tet med en seiersmargin på 20 slag.

Bruk kommentarfeltet under til å gratulere Johannessen og det norske laget!

 

Runde 2

Drammenseren leverte sin andre runde på par (72) onsdag, og øket dermed ledelsen sin i tet med ett slag. Han har nå en margin på to slag ned til Jose Mendez fra Costa Rica og engelskmannen James Simpson. Til tross for at Johannessen gjorde fem birdies på sin runde, to fler enn førsterunden, annulerte tre bogeys og en dobbelbogey effekten av dem.

Også Andreas Gjesteby holder stand på femteplass, etter at han gikk på 75 slag (+3) runde 2. Han er nå fem over par totalt, og har med det fem slag opp til sin lagkamerat Johannessen. Gjesteby var kun en over for dagen etter 16 spilte hull, men med to bogeys på de to avsluttende hullene falt han tilbake. Hadde det ikke vært for disse ville han nå vært oppe på tredjeplass. Nå deler han femteplassen med Thomas Rowland fra England.

Lenger ned på listen finner vi Tim Gamborg og Fredrik Fossum. Gamborg sin 82-runde var en forbedring på fem slag fra førsterunden, og han ligger på 23. plass (+25). Seks slag bak ham følger Fossum som gikk på hele 93 slag onsdag.

I lagkonkurransen lå Norge på andreplass etter første runde, men ble dyttet ned en plass av Colombia som nå er nummer to. Norge ligger +13 i lagkonkurransen, fem bak Colombia og seks bak England i tet.

Alt ligger med andre ord til rette for en meget spennende avslutningsrunde.

 

Runde 1

Fire nordmenn spiller denne uken på OslerBrook Golf & Country Club i Canada, og for en start det har vært på turneringen sett med norske øyne!

16 år gamle Kristian Krogh Johannessen har gått rett opp i tet etter første dag, med en runde på par. Dermed leder han turneringen med ett slag på Ben Dietrich (USA), Roberto Rojas (Costa Rica) og James Simpson (England). Tre bogeys, tre birdies og resten par var oppskriften på Johannessens solide innledning av turneringen.

To slag bak ham er en annen nordmann med i tetkampen – Johannessens lagkamerat i Drammen, Andreas Gjesteby (18) som også er årets norgesmester. Hans 74-runde holder til en delt 5. plass. I likhet med sin landsmann gjorde han tre birdies og tre bogeys tirsdag, og det var kun en dobbel fra Gjesteby på det 11. hullet som var forskjellen mellom de to. Johannessen og Gjesteby skal også ha mye av æren for at Norge ligger på andreplass i lagkonkurransen, seks slag bak England som leder med +6. Tre slag bak Norge følger Colombia på tredje.

Åtte lag og 32 spillere stiller til start i turneringen som går over tre runder.

De to andre medlemmene av det norske laget, Fredrik Fossum og Tim Gamborg ligger på henholdsvis 21.- og 29. plass, etter åpningsrunder på 10 og 15 over par.