Sist gang vi så Viktor Hovland i aksjon, var i åpningsrunden av The Players Championship på Sawgrass 12. mars. Turneringen ble imidlertid avlyst etter bare 18 hull, og siden den gang har både PGA-tour og store deler av idrettsverden vært i korona-«lockdown».

Tidligere i uka svirret ryktene om at PGA Tour planlegger for å starte opp sesongen igjen i Charles Schwab Challenge 11. juni. Ifølge Golf Digest sine anonyme kilder sentralt i PGA Tour-ledelsen ville turneringen i Fort Worth i Texas foregå bak lukkede dører uten publikum til stede, og de neste turneringene på programmet var også ventet å bli spilt uten publikum.

– Etter det vi nå vet om smittespredningen, har vi stor tro på at vi starte opp den andre uka i juni. Vi kan naturligvis ikke være 110 prosent sikre, men vi føler oss trygge på det, sa Andy Pazder, visepresident for touren torsdag.

Tourens planer ble ifølge Golf Digest diskutert i en videokonferanse med spillerrådet på tirsdag, en uke etter at spillerne mottok et offisielt skriv fra touren som fortalte om planer om å gjenoppstarte sesongen i slutten av mai.

Uken etter Charles Schwab Challenge i juni har det oppstått et hull i kalenderen som følge av at majorturneringen U.S. Open er utsatt til høsten. Golf Digest skriver at det for tiden pågår diskusjoner om hvordan sommerens turneringsprogram vil se ut, og etter alt å dømme er det turneringen RBC Heritage på Harbour Town Golf Links som vil fylle tomrommet i kalenderen U.S. Open etterlot seg.

Når PGA Tour omsider starter opp igjen, er planen at alle turneringer, med unntak av WGC-FedEx St. Jude, skal ha store startfelt med opptil 156 spillere for å kompensere for deres tapte spillemuligheter tidligere i sesongen.

Nylig ble det offentliggjort at The Open Championship avlyses denne sesongen, mens de tre øvrige majorene flyttes til sensommeren og høsten. Planen er også å gjennomføre Ryder Cup i slutten av september.

Viktor Hovland har kvalifisert seg til å spille PGA Championship fra 6. til 9. august, og han blir dermed tidenes første nordmann i denne majorturneringen. Ifølge PGA of America-sjef Seth Waugh er det mye mulig at også den turneringen blir spilt uten publikum.

– Dersom den tryggeste eller eneste måten å arrangere PGA Championship på er uten fans, er vi fullstendig forberedt på å gjøre det. Vi mener at å ha det som en ren TV-sendt turnering er verdt det uavhengig av om det er tilskuere der eller ikke, uttalte Waugh da han besøkte PGA Tours egne radiokanal SiriusXM forrige uke.

 

Under kan du se hvordan den nye PGA Tour-kalenderen for sommeren og høsten ser ut: