Duoen leder med to slag på Irland og Skotland, etter at de innledet turneringen med en fantastisk fourballrunde* på 11 under par, 61 slag, i Kina.

Green og Jones åpnet dagen med fire birdies på de første ni hullene, men det var på back nine det virkelig skulle ta av. Med ytterlige tre birdies og to eagles ble det kun 29 slag på andre halvdel av runden.

 

Skarpnord på sidelinjen

– Vi utfylte hverandre veldig bra i dag. Brendan startet bra, og ga oss litt momentum. I denne spilleformen handler det om å vite når man skal være aggressiv. Vi gjorde det bra i dag, og det hadde ikke noe å si hvilket hull vi hadde foran oss. Det var en veldig, veldig god dag, sier Richard Green, som forøvrig hadde sin kjæreste Marianne Skarpnord med seg. Hun fulgte tett med fra sidelinjene, og oppdaterte sin Twitter-profil hyppig. 

 

Det irske lagets Rory McIlroy og Graeme McDowell er av mange pekt ut som forhåndsfavoritter, og de to åpnet sterkt med syv birdies og en eagle. Scoren kunne vært enda lavere, hadde det ikke vært for at de begge bommet sine birdieputter på to meter på det 16. hullet.

 

– Vi satte oss et mål på mellom åtte og ti under par, og vi klarte det. Det er i fourball-rundene man kan jage birdies, foursome-rundene* er et mer krevende format. Begge spillerne må være i form for at det skal være mulig å levere en lav score da, sa McIlroy etter runden.

 

McDowell innrømmer at fredagens foursome vil bli avgjørende for Irlands håp, dersom de ønsker å gå steget videre fra andreplassen de tok for to år siden.

 

– Vi spiller solid, og i morgen skal vi konkurrere i det formatet som kommer til å avgjøre turneringen. Fredag og søndag er de to store dagene, mens torsdag og lørdag er dager man kan bruke på å ta igjen forsprang. Morgendagen vil skille mennene fra guttene kan man si. Vi gleder oss, sier McDowell.

 

Kan spille aggressivt

I likhet med australienerne var det på de siste ni birdieracet skulle begynne for Skotlands Martin Laird og Stephen Gallacher. På det 16. hullet traff Lairds pitch flagget og gikk rett ned i koppen, før han senket sitt bunkerslag på det siste hullet.

 

– Det var en herlig måtte å avslutte på. Da vi var på det 14. nevnte jeg for ham at vi måtte avslutte bra fordi vi hadde hatt litt uflyt, og det klarte vi definitivt. Det er viktig å holde følge i starten, så får vi se hvordan det utvikler seg gjennom helgen, forteller Gallacher.

 

Martin Laird er stor tilhenger av fourballformatet, som tillater spillerne å spille meget aggressiv golf.

 

– Det kommer alltid til å bli mye birdies med dette formatet. Når man ser at medspilleren din har plassert seg midt på green kan man bare sikte rett på pinnen, sier han.

 

Slaget bak Skotland og Irland på andreplass følger Nederland og USA på delt fjerdeplass. Danmark er beste skandinaviske lag på sjetteplass, mens Sverige er nummer ti med seks under par totalt.

 

Høydepunkter

 

 

 

 


*Fourball spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende. Spilleformen åpner gjerne for en mer taktisk spillemåte, der én av spillerne kan spille med større risiko, mens den andre forsøker å spille sikkert. 

** Foursome spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Lagenes to spillere slår ut på annethvert hull, og slår deretter annethvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. Det er dermed kun to baller i spill til enhver tid.