Alle ventet på hvit røyk fra skorsteinen som bekreftelse på at nå hadde de bestemt seg. Det stod mellom McGinley og Montgomerie. Montys sene inntreden, egentlig gjort mer aktuell med Clarkes uttalelse om at han trakk seg, så ut til å ha gitt ham selvtillit. At Watson ble valgt av USA talte også for noen til fordel for Monty. Men McGinley har hele tiden vært med i løpet. Han har hele tiden vært en solid kandidat. Støtten fra flere av de mest populære og beste europeiske spillerne må også ha betydd noe. Ian Poulter, Luke Donald og Rory McIlroy er blant dem som åpent har sagt at McGinley må velges.

Mandag delte Luke Donald dette på Twitter;

 

 

I hope Paul McGinley gets his chance, he’s been an amazing Vice Captain and deserves an opportunity.

(@LukeDonald)

 

Etter utnevnelsen kom reaksjonene på Twitter.

 

 

Paul Mcginley Ryder Cup captain truly really happy that he has given the opportunity to captain the 2014 Ryder Cup team.

(@IanJamesPoulter)

 

Common sense prevailed in the end…. Paul McGinley 2014 European Ryder Cup captain!!! Couldn’t be happier for him… Roll on Gleneagles

(@McIlroyRory)

 

 

Det er ikke vanskelig å like McGinley. I november 2012 møtte vi ham på Algarve. Han er en åpen, ærlig og ekte person. Erfaringen som spiller, kaptein og assistent/visekaptein i internasjonale turneringer er upåklagelig. For ham er det viktig å gi hver person på laget behandling som det individet han er. Spillerne skal ikke presses inn i en form. Han fortalte at dette ble aktuelt på Medinah da Luke Donald ønsket å reise hjem en kort stund for å hvile. McGinley var aldri i tvil om at han skulle få lov til det. Donald reiste hjem og kom tilbake uthvilt. Rett beslutning fra de europeiske lederne. Vi tror han vil lede laget på Gleneagles som en sterk enhet ved å respektere hver enkelt spiller og behandle dem rettferdig. 

 

 

Paul McGinley, født 16/12 1966 i Dublin.

– 4 seire på European Tour

– Ryder Cup vinner i 2002, 2004 og 2006 som spiller (9 matcher, 4.5 poeng, 2-2-5)

– Ryder Cup vinner i 2010 og 2012 som visekaptein.

– Seve Trophy vinner i 2002 og 2005 som spiller.

– Seve Trophy vinner i 2009 og 2011 som kaptein.