Stormo (Arendal & Omegn GK) er sammen med Vibeke Stensrud tidenes mestvinnende norske spiller i den øverste collegedivisjonen med seks individuelle seirer. Stormo var rangert som den åttende beste amatøren i verden før hun tok steget ut i de profesjonelles rekker i juni i fjor sommer – den høyeste rankingen noen norsk kvinnegolfer har oppnådd siden World Amateur Golf Ranking ble startet opp i 2007.

Stormo ble også Norgesmester i 2018, og året etter kvalifiserte hun seg til majorturneringen U.S. Women’s Open for første gang og ble også hedret som «årets talent» av Norges Golfforbund.

(Artikkelen fortsetter under)

Karoline Stormos (nummer tre fra høyre) karriere vil først og fremst huskes for hennes historisk sterke collegekarriere. (Foto: Kent State)

Som proff har arendalsjenta imidlertid gradvis slitt mer med motivasjonen, og på grunn av pandemien ble fjorårets sesong amputert til bare tre turneringer på Symetra Tour (nivå 2 i USA). Hennes sterke 6.-plass i tourdebuten i september i fjor skulle også bli hennes beste plassering på touren, og i årets sesong endte hun med to topp-15-plasseringer, men også misset cut i fem av de ni turneringene hun har spilt.

Etter at hun misset cuten i North Carolina fredag, tok hun til Facebook for opplyse om at karrieren nå er over:

«Året var 2011, og jeg hadde et mål. Det var å komme med på det norske landslaget. Jeg klarte det. To år senere ble jeg akseptert av Norges Toppidrettsgymnas. Enda et mål ble nådd. Tre år senere aksepterte jeg et stipend for å spille for en av de beste skolene i førstedivisjon i USA. Fire år senere kunne jeg leve av å spille golf. Jeg er så takknemlig for alt denne ville sporten har gitt meg. Alle oppturene og nedturene, de utallige timene på golfbanen, og den evige kampen for å finne nye og bedre måter å bli bedre på, men først og fremst de fantastiske minnene og vennskapene jeg har stiftet på veien. I dag spilte jeg min siste runde profesjonell golf. Jeg har bestemt meg for å prøve noe nytt og ta livet mitt i en ny retning. Tusen takk til alle jeg har møtt på veien, alle trenerne som har hatt troen på meg, og for alle mine fantatiske lagkamerater opp gjennom årene. Jeg er så ekstremt takknemlig. «Peace out», Symetra Tour. Det har vært en helsikes berg-og-dalbane-tur!».

Overfor Norsk Golf utdyper Stormo at dette er noe hun har tenkt på en stund.

– Å være profesjonell golfspiller er ikke like lett som mange tror. Jeg har slitt med motivasjonen en stund nå, og jeg vet hvor mye arbeid som må legges ned for at spillet mitt skal være på et såpass høyt nivå at man kjemper i toppen i stedet for nede ved cutgrensen hver uke. Og når ikke motivasjonen er der, er det vanskelig å dra på trening og legge ned alt det arbeidet.

– Golf har vært en stor del av livet mitt i for mange år nå, og jeg er klar for å prøve noe nytt. Jeg prøver fortsatt å finne ut hva jeg skal gjøre videre og har noen ideer, men jeg har ikke bestemt med 100 prosent ennå!

Stormo avslutter karrieren som nummer 838 på verdensrankingen. 24-åringen var regnet som et av fremtidens største håp i norsk kvinnegolf, og avgjørelsen hennes om å legge opp kommer bare en måned etter at Tonje Daffinrud avsluttet sin golfkarriere.

Marianne Skarpnord er for tiden Norges høyest rangerte golfspiller blant damene på 181.-plass. Hun er også vår eneste spiller i topp-500 på rankingen.