Kjip dag på jobben for Kofstad

Golf er en tøff idrett med små marginer. Det ble skikkelig nedtur for Espen Kofstad søndag.

Publisert

Fra ledelse torsdag, via 2.plass fredag og 23 lørdag, endte Losbyspiller Epen Kofstad endelig på en 62. plass i ISPS Handa Wales Open.

-Jeg slo litt på feil steder, og med mye vann, vind og tøffe pinner blir det ikke så lett, sier Kofstad til Norsk Golf søndag kveld.

Det skulle vare helt til hull 16 før birdieputten endelig satt igjen for Espen Kofstad. Før det var det et ganske så begredelig scorekort: dobbelbogey på hull 2. bogey på hull 4, dobbel på hull 12 og 13  og nok en bogey på hull 15, en runde på 79 slag når alt summeres opp. 64 – 74 -76 – 79 er helgens tall.; – 9 totalt, 17 slag bak vinneren.

Forhåpningene var store til Kofstad etter to svært bra runder, og Espen medgir at det er lett å si at det kunne blitt anderledes. – Men det er vanskelig å skjønne hvor tøff banen er fra TV, skriver han på SMS.
Ukelønn får han imidlertid med seg, 5 344 euro som tilsvarer drøyt 43 000 kroner. Kofstad ligger nå på 151. plass i Race to Dubai

Seieren gikk til franske Grégory Bourdy som slo leder etter runde 3, Peter Uihlein fra USA, med to slag. Franskmannen hadde en eagle allerede på hull 2, og med tre bogeys og fem birdies spilte han -4 for dagen og -8 totalt. Dette er Bourdys fjerde seier på Europatouren, og det er tre år siden sist.

Runde 3

Han startet lørdagen i lederball, men dessverre starter Espen Kofstad søndagens avslutningsrunde av ISPS Handa Wales Open åtte slag bak teten.

Det er det amerikanske stortalentet Peter Uihlein som har overtatt ledelsen på Celtic Manor Resort, takket være en solid 67-runde lørdag. Med syv under par sammenlagt leder han med tre slag på franskmennene Thomas Levet og Gregory Bourdy.

Espen Kofstad startet dagen i lederball slaget bak hjemmehåpet Liam Bond. Da dagen var omme var begge hektet av i seierskampen. Blødningen ble størst for Bond som falt helt ned til 31. plass, to over par sammenlagt.

Slaget foran ham falt Kofstad 21 plasser nedover leaderboardet til en skuffende 23. plass. Losby-golferen kom aldri inn i rytmen etter to bogeys på sine to første hull for dagen, og til slutt stod det fem bogeys, en dobbel og to birdies på scorekortet.

Dermed har han fulgt opp den magiske åpningsrunden på 64 slag med totalt åtte over par de to siste dagene.

– Tøff dag for meg, ikke hva jeg hadde sett for meg. Alt jeg kan gjøre er å ta lærdom av det, og slå tilbake i morgen tidlig. Det er fortsatt muligheter for et bra resultat! skriver Kofstad på sin Facebook-profil.

– Bedre å spille dårlig i den siste gruppen enn å misse alle cutene på rad! Det går i riktig retning for meg!, fortsetter han.

Kofstad har tre slag opp til topp-10 og fem opp til en plass på pallen. Fra før av står han med en topp 10-plassering på Europa-touren. Den kom i april, da det ble 8. plass i Open de Espana.

Runde 2

I tøffere vindforhold måtte Espen Kofstad tre over par i andrerunden av ISPS Handa Wales Open. Han er likevel med og kjemper om tidenes første norske europatour-triumf. – Jeg kjempet hardt der ute i dag, sier han.

Powered by Labrador CMS