– Blant de startende er Paul Nilbrink og Peter Kaensche, og for øvrig er det en blanding av unge og voksne spillere fra Østlandsområdet, forteller daglig leder Arne Giving i Groruddalen GK. I skrivende stund bøtter regnet ned i Oslo-området, men yr.no lover oppholdsvær utover i helgen. – Vi lever i håpet om brukbart vær og gjør det beste ut av det, sier Arne Giving.

Christoffer Carlsen fra Haga Gk er en av de unge påmeldte. – Det er ikke så farlig om det er dårlig vær.Har man de rette tankene i hodet, kan man spille veldig bra selv om det regner, sier han. Han forventer imildertid ikke at det blir lett å komme under par på Groruddalen. – Det er lange par 3 hull og relativt små greener, sier Christoffer Carlsen.

På midten av 90-tallet arrangerte nihullsbanen ved riksveg 4 ”Rommen Open”. Mange kjente golfspillere deltok, men turneringen ”døde hen”.Imorgen gjenopstår den med nytt navn og friske premiepenger.

Turneringen spilles over to dager med en kvalifiseringsrunde med spill over 18 hull på lørdag. Etter denne runden vil det være en cut på 24, pluss like, som spiller om den uoffisielle norgesmestertittelen over 27 hull på søndag.

Premiepotten er på kr. 40.000, hvorav 1. plass gir kr. 25.000 kroner, 2. plass gir 10.000 og 3. plass 5.000. Det deles også ut to plasser blant top 10 for deltagelse i årets individuelle Norgesmesterskap. I tillegg får alle med ”Hole in One” en bærbar Toshiba.

Turneringen er en del av NGFs ”Region Tour”, og vil gi kvalifiseringsmuligheter til Norgescup.