Dubai World Championship spilles denne uken på Jumeirah Golf Estates i Dubai, der Luke Donald skal forsøke å bli den første spilleren til å ta sammenlagtseieren både på Europa-touren og PGA-touren i en og samme sesong.

Men nå har engelskmannen fått kamp av Rory McIlroy, som gjennom sin dramatiske triumf i helgens UBS Hong Kong Open fortsatt har muligheten til å vippe «Lucky Luke» ned fra tronen. For at det skal skje må han vinne i Dubai, samtidig som at Donald havner utenfor de ni øverste på resultatlisten. Skulle McIlroy klare det vil det markere et av tidenes comeback på Europa-touren.

Som forventet

Dersom McIlroy vinner denne helgen og Donald tar niendeplassen vil engelskmannen vinne med så liten margin som overhodet mulig. Skarve fem euro, 38 kroner vil da skille de to. Kun tre ganger tidligere i år har Donald havnet utenfor topp-ni i år, og en av de var i Bankia Madrid Masters hvor han tok 11. plassen. Til tross for Rorys prestasjoner i Hong Kong, har Donald fortsatt troen på at han kommer til å skrive historie til helgen.

– Jeg hadde ikke forventet noe annet fra Rory. Jeg visste at han kom til å sette press på meg, men jeg har fortsatt en komfortabel ledelse. Han må slå et utrolig sterkt felt denne uken, så jeg har fortsatt fordelen. Jeg gleder meg, sier en verdensener som er klar for kamp.

McIlroy er på sin side bare glad for å i det hele tatt være med i kampen om seier.

– Det var et av målene mine på avslutningsdagen i Hong Kong, å vinne turneringen og fortsatt ha muligheten i Dubai. Jeg er veldig avhengig av hva Luke gjør ettersom han har en så stor ledelse, men om jeg klarer å spille meg opp i toppen så vet man aldri hva som kan skje.

Les også: Drømmeavslutning av McIlroy

At det blir en enkel jobb er en annen sak. Europa dominerer verdensgolfen, og planetens fire beste spillere stiller alle til start på Jumeirah Golf Estates. Også Lee Westwood bør være proppfull av selvtillit etter sin overbevisende seier i helgens Nedbank Golf Challenge på den sør-afrikanske Sunshine Tour. Svingen hans satt som et skudd, noe banerekorden på 62 slag (-10) han gjorde lørdag var et bevis på. En runde han i ettertid har beskrevet som sin beste runde noensinne. 

Og Westwood har også prestert i Dubai tidligere. For to år siden vant han Dubai World Championship, og ble med det den første til å vinne Race to Dubai-tittelen. I fjor ble han nummer tre.

Les også: Westwood forsvarte tittelen

Vinneren av fjorårets Race to Dubai, Martin Kaymer kan ikke ta igjen Luke Donald i toppen, men har fortsatt mulighet til å havne på andreplass. Han er nummer 3 på Race to Dubai-listen, 236 342 euro bak McIlroy.

Ni skandinaver med

Masters-vinner Charl Schwartzel og The Open-vinner Darren Clarke er også med i startfeltet. Det er og svenske Robert Karlsson, som er regjerende mester i Dubai World Championship. Til sammen er det ni skandinaver med i turneringen. I tillegg til Karlsson er Alexander Norén, Peter Hanson, Fredrik Andersson, Johan Edfors og Christian Nilsson med for Sverige, mens Thomas Bjørn, Anders Hansen og Thorbjørn Olesen utgjør danskenes representanter.

Som det seg hør og bør når man er i Dubai er det ikke småpenger som er på spill denne uken. I tillegg til en samlet premiepott på over 43 millioner kroner, vil topp 15 på Race to Dubai dele nok en pott på over 43 millioner.

Turneringen sendes direkte på Viasat Golf torsdag til søndag fra kl. 09.00 til kl.14.00.

Kilde: europeantour.com