Matt Kuchar gikk 68 slag på søndag, og imponerte stort blant annet med en 7-metersputt for birdie på det 72. hullet. Det var nok til å sikre seieren under The Memorial med to slags margin til landsmann Kevin Chapell. De to gikk ut sammen i lederballen søndag.  
 
 
Værforholdene var svært vanskelige denne uken på Muirfield Village.
 
 
Etter at den siste putten var satt og seieren var i boks fikk Kuchar en personlig gratulasjon av selveste Jack Nicklaus
 
 
– Å håndhilse med Nicklaus, å vinne turneringen, er fantastisk. Men når familien min kommer løpende ut på greenen,blir dette ekstra spesielt, smiler han.  
 
 
– Man blir aldri lei av dette her, sa Kuchar med begge sønnene i armene sine. 
 
 
– På de fleste hullene har du fokus på å slippe unna med par. Det å putte under slike vindforhold på såpass raske greener, er veldig utfordrende. Det var en slags øvelse i overlevelse. Jeg klarte heldigvis å sette noen birdies, og når du klarer det under disse forholdene, føler du virkelig at du gjør et byks der ute, sier en fornøyd Kuchar beskjedent. 
 
 
For han klarte nemlig å sette hele 20 birdies, og havnet på -12 totalt.
 
 
Serieren er hans andre for sesongen, og hans sjette i karrieren og plasserer han på andreplass i den viktige FedEx-cupen som avgjør hvem av PGA-profilene som stikker av med den vanvittige premiepotten på 10 millioner dollar ved sesongslutt.
 
 
Verdens to beste spillere, Tiger Woods og Rory McIlroy havnet langt ned på leaderboardet. Woods, som har vunnet turneringer fem ganger tidligere, leverte en av karrierens aller verste runder på lørdag, da han måtte skrive 79 slag i scorekortet. Han avsluttet med en runde på par og kom på en skuffende 65. plass. McIlroy gikk to slag bedre enn Tiger, men også han regner nok denne uken som en real fiasko. 
 
 
Neste på programmet er FedEx St. Jude Classic i Memphis.
 
 

 
 
 

___________________________________________
 
 
Runde 3
 
 
Alt gikk galt for den amerikanske superstjernen under lørdagens tredje runde av Memorial Tournament.
 
Tre bogeys, to dobbelbogeyer og en trippelbogey ble fasit for Tiger, som var tydelig irritert hele veien, og nektet å la seg intervjue etterpå.
 
 
Dette var hans nest dårligste runde noensinne. Bare én runde har vært verre, og det var under British Open i 2002 da han leverte en score på 81 slag i ekstremt vanskelige værforhold. 
 
 
Tiger Woods er tittelforsvarer i Memorial Tournament. Han har vunnet turneringen fem ganger tidligere og tidligere denne uken var han klar favoritt til å vinne turneringen en sjette gang. Nå er han 8 over par totalt og har kun fire spillere i feltet bak seg og milevis opp til lederen Matt Kuchar, som ligger 8 under par. 
 
 
– Jeg spilte ikke så dårlig i begynnelsen, men plutselig var jeg endel over par. Jeg prøvde å komme tilbake mot slutten men det ga ikke noe særlig resultater, sa Woods da han omsider gikk med på å la seg intervjue av PGAtour.com.
 
 
– Jeg var ikke den eneste som slet der ute. Det var vanskelige forhold og når jeg misset så kostet det meg dyrt. Jeg slo dårlig i feil situasjoner, gjorde noen dårlige svinger og alt gikk bare helt galt, erkjenner Woods.
 
 
Heller ikke verdenstoer Rory McIlroy hadde dagen. Lørdag gikk han 3 over par og kjemper i bunnen av leaderboardet sammen med Woods. 
 
 
___________________________________________
 
 
Runde 2
 
 
Da fredagens runde av The Memorial ble stanset for tredje gang på grunn av fare for torden, lå verdens to beste spillere, Tiger Woods og Rory McIlroy milevis bak teten. 
 
 
Tiger, som har vunnet denne turneringen fem ganger tidligere, fikk ingenting til å stemme på de raske greenene på Muirfield. For eksempel på det 15. hullet, et par 5-hull, treputtet han fra to meter, og leverte en miserabel dobbeltbogey.
 
 
– Det var vanskelige forhold der ute, og jeg spilte ikke akkurat på mitt beste heller, sier Woods, som ikke har hatt dårligere score halvveis siden han debuterte i 1997. 
 
 
Verdenseneren ligger i skrivende stund på 46. plass, 1 over par og ti slag bak Bill Haas. 
 
 
Det så lenge ut til at Rory McIlroy kom til å misse cuten etter at han gikk seks over par på torsdag, men han rakk å senke fem birdies og bare én bogey på de f ørste 14 hullene. Dermed kan det se ut til at Rory får spille i helgen, dersom han klarer å komme seg ut av bunkeren han lå i på hull 15 da turneringsledelsen blåste av spillet. Han har to slags margin til de som faller utenfor helgespillet denne uken.
 
 
– Hovedmålet mitt i dag var å klare cuten og få spille i helgen. Jeg er i ferd med å klare det, sier 24-åringen fra Nord-Irland, som i 2012 rystet en hel golfverden og overtok førsteplassen på verdensrankingen før han ble passert av Tiger Woods etter en skuffende start på 2013-sesongen. 
 
 
Det ser ut til at lederen Bill Haas kan sove ordentlig ut på lørdag, ettersom mange spillere skal fullføre runden sin tidlig på lørdag. Trolig kommer denne søvnen godt med for Haas, som har blitt nybakt far. Han har tre slag ned til Matt Kuchar, Charl Schwartzel, Bubba Watson og Kyle Stanley, som deler andreplassen på -6. De tre sistnevnte har imidlertid noen hull igjen å spille.