Det er hektiske dager for tiden for Espen Kofstad. Bare tre dager etter å ha misset cuten i BMW PGA Championship på Wentworth, var Losby-golferen mandag på plass på Walton Heath en halvtime unna for 36-hulls US Open-kvalifisering.

 

Der skulle spillerne konkurrere om 12 plasser i startfeltet til turneringen som starter på Merion utenfor Philadelphia 13. juni, og Kofstad var smertefult nær en plass i årets andre majorturnering.

 

Les også: Kofstad gjør endringer før flaggskipturneringen 

 

Med to 71-runder havnet han bare ett slag unna de seks spillerne som delte 8. plassen og dermed kjempet om de siste plassene. Omspillet var mellom Jose Maria Olazabal, Estanislao Goya, Chris Doak, Rikard Karlberg, John Parry og David Howell, der Karlberg ble eliminert.

 

De 12 kvalifiseringsplassene gikk dermed til de fem ovennevnte spillerne, samt taperen av helgens omspill på Wentworth, Simon Khan, Paul Casey, Jaco Van Zyl, Morten Ørum Madsen, Peter Hedblom, Marcus Fraser og Eddie Pepperell.

 

For Kofstad bærer det nå mot Sverige, og Nordea Masters på Bro Hof utenfor Stockholm. Turneringen starter torsdag. Etter tre missede cuter håper vi det snur seg for 26-åringen i mer «lokale» trakter.

 

Les også: Finn en feil: Slik blir US Open-pinnene

 

Les også: Lover knalltøff US Open