Et grått og regntungt Himmerland ønsket spillerne velkommen til dag to av Made in Denmark-turneringen.

Elias Bertheussen var den eneste nordmannen med tidlig start i dag, og det må være lov å si at han var uheldig med trekningen. Fredag morgen bød på tøffe spilleforhold med regn og vind, og i likhet med mange andre slet trønderen med været.

Da han kom til hull 18m var helgespill innen rekkevidde, mens dessverre ble det en trippel bogey på det attende og siste hullet. Dermed misset Bertheussen cuten med tre slags margin, på samme score som hjemmehåpet Thorbjørn Olesen.

Da de tre siste norske startet sin runde hadde regnet heldigvis gitt seg, men vinden hadde derimot tatt seg opp i styrke. Kastene ga alle som spilte utfordringer utover ettermiddagen.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Espen Kofstad åpnet med bogey på hull 1, etter en unødvendig 3-putt. På hull 2 reddet han par på en mesterlig måte etter å ha vært i skogen på utslaget. Så ble det nok en bogey på hull tre.

– Der fikk jeg et umulig lie i bunkeren etter dårlig raking, sier Kofstad. Det skjedde faktisk to ganger i dag. I går hadde jeg litt flaks, men på dagens runde spilte jeg egentlig med stor kontroll. Jeg er spesielt fornøyd med spillet fra hull 5 til 17. Jeg hadde så lyst på å gå til minus 5 før utslaget på hull 18. Min 3-wood har fungert veldig bra i dag, men på siste hullet sviktet den dessverre. Litt surt å runde av med en dobbel, men jeg kan ikke la være å glede meg over dagens spill, sier Kofstad som for øvrig spiller denne turneringen for første gang.

Espen Kofstad gir ballen til en ung tilskuer etter runden. (Foto: André Kjernsli, Norsk Golf)

Kristoffer Reitan var stabiliteten selv på torsdagen med 16 par og to birdies. På fredagen gikk det tyngre for europatour-rookien – for selv om Oslo-gutten kunne notere to birdies for andre dag på rad, ble det seks bogey, fire over totalt.

Dermed havnet 21-åringen på feil side av cut-grensen med ett slags margin.

– Dette er tungt å svelge, sa Reitan rett etter runden. Jeg føler at jeg har god kontroll på spillet, men så bare roter jeg det bort. Misser et par korte putter som jeg vanligvis setter. På tross av at det ikke blir noe helgespill føler jeg at noe er på gang, avslutter Reitan.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Reitan i aksjon på hull 1. (Foto: André Kjernsli)

Opptur for Krogh

Kristian Krogh-Johannessen fortsatte oppturen i Danmark. For andre dag på rad noterer han samme score som Kofstad. Duoen ligger på en delt 21. plass på -2, og klarte cuten med god margin. Endelig løsnet det for Krogh. 

– Jeg er glad for å klare cuten, men dette kunne ha vært enda bedre. Caddien min sa jeg misset åtte putter som var kortere en seks fot, det holder ikke. Banespillet sitter greit, men vanligvis putter jeg bedre enn dette. Jeg har spilt bra de siste ukene, så jeg er fornøyd med at det gir resultater i form av å få være med i helgen.

Krogh Johannssen er også veldig fornøyd med helgens turnering som arrangement.

– Det danske publikummet er flinke til å møte opp og de heier på alle, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Krogh fra bunkeren på hull 5. (Foto: André Kjernsli)

Det ser for øvrig ikke ut til å bli noen stor dansk turnering. Dagens scorer for utvalgte dansker er +3 (Bjerregaard), +6 (Kjeldsen) og +7 (A. Hansen).

Turneringen ledes av Matthias Swab som er åtte slag under par etter to runder etter å ha levert en 66-runde i dag som er best av alle som er med.

Det ventes storinnrykk av golfgale danske når turneringen avsluttes i helgen.

Leaderboard