Med sin andre strake 76-runde i BMW International Open ble det dessverre kort prosess på Espen Kofstad også denne uken.

 

Losby-golferen hadde et fjell å klatre over før fredagens runde om han skulle klare cuten, med seks slag opp til cutstreken. Selv om dagen startet lovende med birdie allerede på hans andre hull, kom dessverre en bogey umiddelbart etter. Birdien skulle også bli hans eneste for dagen.

 

Med to bogeys og en dobbel på de resterende hullene måtte han signere for fire over par og åtte over sammenlagt – hele 11 slag bak helgespill. Det gir en 151. plass så langt, nest nederst på leaderboardet mens mange spillere fortsatt er ute på banen.

 

Kofstad står nå med seks missede cuter på rad på Europa-touren, og trenger en opptur snart for å bremse den negative utviklingen. Han har misset cuten i 11 av sine 14 turneringer så langt i 2013. 

 

Neste mulighet til å revansjere nederlaget blir Irish Open i Irland 27. juni. Ditt kommer også Rory McIlroy og Graeme McDowell som vanligvis konkurrerer på PGA-touren.

 

Danny Willett og Bernd Wiesberger deler ledelsen i Tyskland på ti under par. Ernie Els og Alexander Norén igger imidlertid slaget bak, og har i skrivende stund bare spilt henholdsvis tre- og ett hull.

 

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad trenger en kanonrunde fredag om han skal få med seg helgespillet i BMW International Open.

 

Losby-golferen står i fare for å misse sin sjette strake cut på Europa-touren, etter nok en runde som ikke gikk etter planen.

 

Til tross for tre birdies på torsdagens åpningsrunde, gjorde Kofstad også fire bogeys og en lei trippelbogey som sende ham helt ned til en 148. plass.

 

Med 76 slag på scorekortet (+4) har han bare seks spillere bak seg på leaderboardet, og seks slag opp til cutgrensen som foreløpig ligger på to under par.

 

Etter 16 spilte turneringer ligger Kofstad på 147. plass på tourens pengeliste med 57 000 innspilte euro, snaue 40 000 euro bak Gary Lockerbie på den viktige 110. plassen. Det tilsvarer  i snitt rundt en topp 10-plassering på Europa-touren, så selv om det har gått tregt for Kofstad så langt i år, kan det også snu seg veldig fort.

 

Men noen topp 10-plassering denne uken må han høyst sannsynlig se langt etter. Han har ti slag opp til de ti spillerne som deler 9. plassen.

 

Sør-afrikaneren Ernie Els leder turneringen etter en kanonrunde på ni under par. Det gir ham en ledelse på ett slag til Martin Kaymer, Robert-Jan Derksen, Matthew Baldwin og Alex Norén.