Det har vært noen hektiske dager hjemme i Norge for 29-åringen fra Slemdal. Det er først nå det har begynt å gå opp for ham at han skal spille OL. Dagene etter Challenge Tour-seieren i Slovakia har medieoppmerksomheten rundt Kofstad vært større enn noen gang.

– Det er vilt, ass! Jeg gleder meg helt sykt. Det offisielle uttaket fra Olympiatoppen er riktig nok om et par dager, da blir det hundre prosent klart. Men signalene jeg har fått tyder på at alt skal være i boks uansett, sier Kofstad til Norsk Golf.

– Jeg merker at det er et helt annet medietrykk nå når det er snakk om OL. Det var ikke av nærheten av dette her da jeg vant på Challenge Tour sist. Det er moro!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mer press å spille hjemme

Fredag går startskuddet for lag-NM på Oslo Golfklubb. Det er ingen tvil om  hvilket navn som blir det første mange kommer til å sjekke på leaderboardet etter hver runde. Espen Kofstad blir feltets hovedattraksjon. Det vet han godt selv også.

Jeg synes det er vanskeligere å spille hjemme i Norge enn i utlandet. Det er mer press, for jeg vet at «alle» følger med på hva jeg gjør

– Jeg synes det er vanskeligere å spille hjemme i Norge enn i utlandet. Det er mer press, for jeg vet at «alle» følger med på hva jeg gjør. Det er veldig god trening.

Oslo Golfklubb var barndomsklubben til Kofstad, men på videregående skole byttet han til Losby Golfklubb i Akershus. Etter nesten tolv år som Losby-spiller byttet han i vinter tilbake til Oslo, som ligger bare to minutter unna hjemmet hans.

– Da jeg byttet klubb, var det et sterkt ønske fra Oslo Golfklubb at jeg skulle delta i lag-NM. Det gjør jeg mer enn gjerne. Jeg er ganske sliten i hodet nå etter alt som har skjedd de siste dagene, så det passet rett og slett veldig bra med en uke hjemme på Røa, sier Kofstad. 

Han spiller på et toppet lag bestående av Kristoffer Ventura, Kristoffer Reitan, Mathias Lynne Schjølberg og Marius Thorp. (Denne uken er det for øvrig tiårsjubileum siden Marius Thorpsistnevnte ble beste amatør i The Open)

De regjerende mesterne må derfor anses som store favoritter før årets turnering på hjemmebane. Hovedstadsklubben er for øvrig også regjerende mestere på damesiden.

Espen Kofstad sier til Norsk Golf at han ikke tar lett på oppgaven å spille lag-NM.

– Jeg skal så klart gjøre alt jeg kan for å bidra til seier. Lag-NM er alltid veldig morsomt å spille, og jeg har gode minner fra å ha vunnet tre ganger med Losby. Nå er målet å vinne med Oslo.

I lag-NM skal det spilles en foursome-runde og en bestball-runde både fredag og lørdag. Deretter avsluttes turneringen med individuelle runder på søndag.

Kofstad står over ukens Challenge Tour-turnering på Kanariøyene. Han sier det har vært en del av planen hele tiden.

– Turneringen kommer på slutten av en fire ukers «stretch» med turneringer og reise, så nå må jeg ha litt Challenge Tour-fri. Dessuten er banen på La Gomera veldig vanskelig for meg visuelt. Sist gang jeg var der følte jeg at jeg spilte veldig bra, og likevel kom jeg på 40. plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Kofstad sier det er mer press å spille lag-NM i Norge enn Challenge Tour utenlands. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Mister bare en turnering

Så fort lag-NM er ferdig, reiser Kofstad med moren og faren på hyttetur. Etter noen dager på latsiden i solsengen går turen videre til Challenge Tour på Nord-Irland. Uken etter spiller han turnering i Sverige. Så er neste stopp OL i Brasil.

Kofstad sier han bare går glipp av en Challenge Tour-turnering ved å delta i OL.

– Etter OL blir det noen hektiske uker. Det er mye penger i spill i de siste Challenge Tour-turneringene i sesongen, så det gjelder å være i form til da. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg ligger an så langt, konstaterer Kofstad.

Han ligger for øyeblikket på fjerdeplass på Challenge Tours pengeliste med 62 393 innspilte euro. Det er topp-15 ved sesongslutt som får Europatour-kortet i 2017, men jo høyere han kommer på pengelisten, desto flere turneringer får han også spilt i 2017.

Det gjenstår 16 turneringer av årets sesong. Kofstad må sannsynligvis spille inn rundt 20 000 euro til for å være sikret europatour-kortet.

Startlister lag-NM på Oslo Golfklubb:

Herrer 

Damer