Kofstads major-drøm brast etter sen dobbel

Espen Kofstad hadde en plass i The Open Championship i sin hule hånd før en dobbelbogey helt på tampen av runden ødela.

Publisert

Tirsdag gikk finalen av kvalifiseringene til The Open Championships 150 årsjubileum av stabelen, der 284 spillere fordelt på fire separate turneringer knivet om kun 16 startbilletter til neste måneds mesterskap på St Andrews.

Espen Kofstad hadde lenge stø kurs mot en av disse plassene, men dessverre glapp det helt på slutten for Oslo-golferen.

Kofstad var oppe på fjerdeplass etter å ha åpnet kvalifiseringen på Fairmount St Andrews i Skottland med en runde på 71 slag, og var inne blant topp-3 da fire hull gjenstod av den avsluttende andrerunden etter å ha bokført tre birdier, én bogey på 14 hull.

Så sa det plutselig stopp, og med en bogey på hull 15 etterfulgt av en dobbelbogey på det 17. par 3-hullet falt han ned til par sammenlagt for turneringen og delt 7.-plass, to slag bak tredjeplassen og en plass i omspill.

Dermed må 34-åringen fortsatt vente på å få sin majordebut etter å ha vært nære på også tidligere i karrieren. I 2013 var han også to slag unna en plass i The Open Championship og ett slag unna å kvalifisere seg til U.S. Open.

– Det var tøft med vind og regn store deler av dagen. Jeg spilte fint, men jeg følte jeg trengte én eller to birdier på de to siste hullene, og noen ganger går det i dass, skriver Kofstad i en melding til Norsk Golf.

Jarand Ekeland Arnøy og Markus Braadlie forsøkte også å kvalifisere seg på onsdag, men endte på henholdsvis 19.- og 44.-plass på Prince’s og Hollinwell.

Kofstad skal nå fortsette sesongen på DP World Tour (tidligere europatouren), hvor han ligger på 126.-plass etter litt over halvspilt sesong, kun tre plasser bak topp-123 som sikrer forlenget ett års arbeidstillatelse på touren ved sesongslutt. Kofstads comebacksesong på Europas øverste nivå har vært stabilt med ni klarte cuter på 16 turneringer, men topplasseringene har uteblitt med en 17.-plass som beste resultat.

Powered by Labrador CMS