Da vi i Norsk Golf ble oppmerksomme på bookingen i Golfbox, tenkte vi at det ikke var noe vi kom til å gjøre noe med. Viktor er på ferie, og selv om det er lenge siden vi har møtt ham, tenkte vi at han må få kose seg i fred og nyte sommeren hjemme i Norge.

Men forutsetningene endret seg da vi oppdaget at screenshots av flighten spredte seg i sosiale medier. Instagram, Facebook, Snapchat, you name it. Vi skjønte at her kunne noe helt spesielt være i emning, noe vi ikke har sett på norske golfbaner før. Så vi bestemte oss for å følge med, holde oss i nærheten – og dersom det vi ante kom til å skje, faktisk gjorde det, ville det være en fantastisk historie om hva Oslo-gutten har gjort med Golf-Norge.

Og for en kveld det ble – for alle dem som bare har sett Viktor på TV. For alle dem som sitter oppe om nettene og følger med for å få et glimt av PGA Tour-stjernen. Som kjøper abonnement på GolfTV, ser på Featured Groups, som følger hvert eneste slag.

Nå kunne de få se helten i levende live – så lenge Viktor faktisk møtte opp til starttiden, da. For han må jo ha tenkt i forkant at det kanskje ble litt mye, at han helst ville ha en rolig runde med noen gode kompiser. At han kanskje hadde mest lyst til å droppe det, booke en runde et annet sted og få noen timer i ro og fred.

Samtidig håper jeg han ble litt stolt. For det er i oppriktig beundring, med stjerner i øynene, men samtidig med høflig avstand og respekt at folk fra nær sagt hele landet hvalfartet til Larvik en julikveld. Bare for å se. Med egne øyne. Hvor god er han egentlig? Hvordan høres det ut når han treffer ballen?

Det var fantastisk å se begeistringen til de som fant veien til Larvik denne kvelden. Gleden over bare å få sett verdensstjernen. Iveren, entusiasmen og stoltheten over å få være i nærheten av det som er blitt en historisk nordmann.

Det var fantastisk å se hva Viktor Hovland har gjort med nordmenn, og hvordan han har åpnet Norges øyne for golfsporten.

Runden på Larvik ble et slags bevis, en triumfferd, på hva han har fått til, og ikke minst på hvor stolte nordmenn er av ham.

Det er sikkert fort gjort å glemme for en som nå er en verdensstjerne, og som stort sett befinner seg alle andre steder enn hjemme i lille Norge.

Nå fikk han se med egne øyne hvor stolte alle er av ham, hva hans bedrifter har gjort med landsmenn og kvinner fra hele kongeriket.

Jeg tror ikke han kommer til å glemme det med det første.

Og så klarer jeg ikke la være å tenke på hvordan det hadde vært om vi faktisk fikk lov til å arrangere en stor internasjonal golfturnering på norsk jord igjen.

Det hadde vært noe.