Det har vært mye frem og tilbake om Kongsvinger Golfklubb sin fremtid denne sommeren. I midten av august meldte klubben oppbudsbegjæring, samtidig som at driftsselskapet fortsatte å holde driften videre. 

Bare en drøy uke etter på ble det meldt om mulighet for en ny golfklubb på Kongsvinger, etter at store lånegivere hadde kommet opp med en finansieringspakke som la grunnlaget for en langsiktig løsning. 

Vil hindre tilbakebetaling

Dessverre lot ikke dette seg gjøre, og for tre uker siden ble det rapportert om at det siste slaget var slått på et av landets vakreste golfanlegg. 

– Vi forsøkte å få til en løsning med kreditorene etter at kommunestyret sa nei til å hjelpe oss, sa styreleder Erling Strøm i Vinger Golf AS i et intervju med Glåmdalen.

Nå melder avisen at kommunen vurderer å komme golfklubben til unnsetning.

– Muligheten er der, men det må bli et politisk spørsmål sier seniorrådgiver Martin Almqvist i Kongsviner kommune til Glåmdalen.

Hensikten vil i så fall være å hindre at kommersielle interesser overtar, og å slippe tilbakebetaling av spillemidler til kulturdeparementet.

– Jeg er fortsatt imot å gi tilskudd til Vinger Golf, men jeg er åpen for å diskutere tiltak for å unngå å måtte tilbakebetale 4,5 millioner kroner, sier kommunens ordfører Arve Bones til avisen.

Les også: Siste slaget er slått på Kongsvinger

På lederplass i mandagsutgaven av Glåmdalen forklares det at 4,5 millioner er en sum som er for stor til at en kommune med stram økonomi har råd til å gi fra seg, og at kommunen nå sjekker ulike løsninger for å slippe å tape penger. Videre i lederen nevnes banen som viktig for markedsføring av regionen. 

Viktig for regionen

– Avisen mener det viktigste er at det blir fortsatt drift på Liermoen. Anlegget betyr mye lokalt, og vil være viktig for regionen framover. Hvem som driver tror vi ikke er viktig, bare driften er forsvarlig og lønnsom. Men det er klart at det er kommunen som har mest å tape her, heter det i lederen.

Kongsvingers konkurs har engasjert våre lesere, og kommentarfeltet har blitt hyppig brukt i forbindelse med saken. Superlativene for anlegget har hengt løst, og leserne har stort sett vært samstemte i at golfklubben fortjener en fremtid. 

Så gjenstår det bare å se om den får nettopp det. 

 

Bruk kommentarfeltet under og si din mening om saken!