Det har ikke blitt helt den starten på 2022-sesongen på Challenge Tour som Kristian Krogh Johannessen hadde sett for seg. Etter å ha kommet akkurat til kort i jakten på europatour-opprykk i fjor har Krogh startet årets sesong med en 21.-plass som beste resultat på fem turneringer, og 27-åringen ligger for øyeblikket på 51.-plass på Challenge Tour-rankingen.

Søndag hadde han muligheten til å kickstarte sesongen for alvor og gjøre et solid byks oppover rankingen når Challenge de Espana på Iberostar Real Club de Golf Novo Sanvti Petri skal avgjøres. Etter innledende runder på 71, 74 og 69 slag delte Krogh 6.-plassen på to under par, kun tre slag bak lederen Victor Pastor fra Spania.

Drammenseren greide aldri å blande seg for alvor inn i seierskampen, og da det var en runde godt under par som måtte til, var det det motsatte som skjedde. En bogey på det tredje hullet var neppe det Krogh ønsket seg, men birdier på hull 7 og 8 gjorde at det fortsatt var håp.

Det håp svant hen etter bogey på hull 10 og en dobbel bogey på det ellevte. Dermed endte turneringen med et aldri så lite ras på listen – seksten plasser ned – og 22.-plass til slutt, ni slag bak den svenske vinneren Jens Dantorp.

Krogh står fra før av med 17 topp-10-plasseringer og tre andreplasser på Challenge Tour, men har fortsatt ennå til gode å vinne. Neste turnering på Challengetouren er Farmfoods Scottish challenge som spilles på Newmachar GK, 26. til 29. mai.

Leaderboard