Krogh har ligget an til opprykk fra Challenge- til europatouren i flere måneder, men etter at han nylig måtte stå over tre turneringer etter å ha skadet beinet på en løpetur, har han falt utenfor den viktige topp-20-plasseringen på touren sammenlagt.

Forrige uke kom han tilbake med en solid 20.-plass i Frankrike, og i de to første rundene av denne ukens Open de Portugal på Royal Obidos tråkket han enda hardere på gassen.

Med -11 etter to runder ledet han med ett slag før lørdagens runde og i perfekt posisjon til å kjempe om seier og sikret opprykk til europatouren.

Dessverre ble det en langt tyngre jobb på lørdag.

Med fire birdier, like mange bogeyer og en dobbelbogey falt han til delt 8.-plass (-9), åtte slag bak lederen Marcel Schneider.

Dermed er han sannsynligvis ute av seierskampen, men han har likevel mye å spille om på søndag. I skrivende stund ligger han an til å klatre til 20.-plass på Challenge Tours poengliste – den siste plassen som sikrer europatour-opprykk ved sesongslutt.

Krogh har bokført fem topp-10-plasseringer denne sesongen og 15 totalt i Challenge Tour-karrieren, men har ennå til gode å vinne en turnering.

For Elias Bertheussen ble det dessverre en kort uke i Portugal. Han endte én over par og misset cuten med to slag. 

Leaderboard