Kun Park står mellom Tutta og drømmen

Suzann Pettersen klatret opp til andreplass på verdensrankingen etter helgens Evian-seier. Nå har hun bare Inbee Park mellom seg og den store drømmen.

Publisert

Tutta startet turneringen på tredjeplass på verdensrankingen, 0,8 poeng bak Stacy Lewis på andreplass, men henviste mandag amerikaneren til tredjeplass på rankingen.

Med 10,72 rankingpoeng er Tutta igjen nest best i verden, 1,81 poeng bak sør-koreaneren Inbee Park. Park har vært i utrolig form denne sesongen, og overtatt verdensenertronen med seks seiere, inkludert tre majors.

Les også: – Suzann Pettersen er vår tids Sonja Henie

Å bli verdensener har vært en uttalt drøm for Tutta helt siden hun var barn.

VG-kommentator Truls Dæhli sammenlignet forrige uke Tutta med Sonja Henie, men pekte også på et vesentlig unntak – at hun aldri har vært best i verden.

– Men jeg kommer til å bli det en dag, for jeg gir meg ikke, vet du, ikke på tørre møkka, svarte Tutta.

Med en luke på 1,81 poeng opp til Park, passer det nå perfekt at LPGA-touren nå reiser på sin årlige Asia-turné. De neste fem turneringene spilles i Asia, hvor Tutta alltid har trivdes. Fem ganger tidligere har hun vunnet i Asia, inkludert tre ganger det siste året.

Seieren fører Tutta opp til andreplass på en annen liste – LPGA Tours pengeliste. Også der må hun foreløpig seg slått av Park. Tutta har spilt inn 1 721 342 dollar i år, nesten 10,2 millioner kroner.

Det er imidlertid også noen statistikker hun leder: Tutta har lavest snittscore i år med 69,7 slag per runde, og hun har også flest greentreff med 75,7 prosent.

Verdensranking topp-10

1. Inbee Park 12,53

2. Suzann Pettersen 10,72

3. Stacy Lewis 9,85

4. Na Yeon Choi 7,45

5. Lydia Ko 7,41

6. So Yeon Ruy 7,33

7. Karrie Webb 6,11

8. Shanshan Feng 5,67

9. I.K. Kim 5,64

10. Catriona Matthew 5,59

Powered by Labrador CMS