4.runde – fredag

 

Jenter

 

Karoline Lund og Kristin Simonsen må vurderes som mer rutinerte enn utfordreren Lisa Linnea Riis Lied. Fanagolferen Lied har hatt en meget positiv utvikling de siste to årene, og i dag tok hun enda et steg i riktig retning.

 

Alt ble avgjort på rundens fem siste hull. Lund gikk dem på +7, med blant annet tre ganger dobbel bogey. Lied grep sjansen med stil, gikk de samme hullene på -1 og vant til slutt med fem slag.

 

1. Lisa Linnea Riis Lied (Fana GK) +30
2. Karoline Lund (Losby GK) +35
3. Kristin Simonsen (Meland GK) +37

 


Gutter

 

Hos guttene skulle vi få servert enda en imponerende prestasjon fra en spiller fra Fana GK. Jarand Ekeland Arnøy hadde et lite arbeidsuhell på tredjerunden. Etter +4 torsdag gikk han ut i delt ledelse med Anders Strand Ellingsberg og danske Victor Bjorlow. Dansken falt nedover resultatlisten med +4. Heller ikke Ellingsberg klarte å utfordre Arnøy. Han kom til kort med +2 mot Arnøys suverene -5.

 

Åtte birdies og tre bogeys ble det til slutt. Med -2 ble seiersmarginen til slutt syv slag.

 

Litt spenning ble det om andreplassen, men Ellingsberg tok den med ett slags margin ned til Sander Stavnar. Spilleren fra Vestfold GK avsluttet på pene 72 og par.

 

1. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) -2
2. Anders Strand Ellingsberg (Drøbak GK) +5
3. Sander Stavnar (Vestfold GK) +6

 


JU15

 

Etter at Tina Mazarino måtte trekke seg, ble det som forventet klar seier til Madelene Stavnar. Anna Cathrine Krekling spilte sin beste runde denne uken på den siste dagen, men +13 holdt ikke til å knappe inn på Stavnar. Lederen gikk på +11, tre fine runder etter en dårlig start på +19.

 

Emilie Øverås måtte seg seg slått av Krekling som startet ett slag bak, men holdt unna for Franziska Sliper i kampen om tredjeplassen.

 

1. Madelene Stavnar (Vestold GK) +49
2. Anna Cathrine Krekling (Bærum GK) +70
3. Emilie Øverås (Ålesund GK) +74

 

GU15

 

Vi varslet seier til Bård Skogen. Det var på ingen måte et dristig tips. Forspranget var stort og det ble større. Vi må si oss imponert over rundene 77-76-75-78.  I dag startet han med trippel bogey og avsluttet med dobbel. Det første hullet på Alcaidesa Heathland er nok kke hans favoritthull. Skogen har lagt igjen syv slag der i løpet av de fire rundene.

 

Bak Skogen ble det ingen endring. Jullum Hansen og Tangerås gikk begge på +10.

 

1. Bård Skogen (Haugaland GK) +18
2. Petter Jullum Hansen (Losby GK) +34
3. Heine Tangerås (Fana GK) +40

 

 


 

 

3.runde – torsdag

 

Jenter

 

Finalerunden blir virkelig spennende etter den litt overraskende utviklingen torsdag. Karoline Lund er fremdeles i ledelse etter en runde på +7. Nå har hun ett slags ned til Lisa Linnea Riis Lied (Fana GK), som slo til med glimrende +3. Det er turneringens beste runde i denne klassen så langt. Lund har gått de tre rundene på +24, Lied på +25. Bak dem henger Kristin Simonsen godt med.

 

Melandspilleren hentet seg inn etter den litt dårlige runden onsdag. +7 er godkjent, og med +26 er hun uten tvil med i kampen om seieren. Celine Borge følger fire slag bak Simonsen på +30.

 

Synne Lauritzen delte førsteplassen med Lund, men en runde uten birdies og med altfor mange tapte slag førte til +16 og fall ned til sjetteplass med +33.


Gutter

 

Det blir ikke mindre spenning i gutteklassen. Lederen Jarand Ekeland Arnøy måtte nøye seg med +4 torsdag. Bakfra kom utfordrerne sterkt, med Anders Strand Ellingsberg i spissen. -2 er en glimrende runde og tangering av turneringens beste, satt av Arnøy på åpningsdagen. Ellingsberg og Arnøy deler førsteplassen på +3. Sammen med dem ligger også danske Victor Bjorlow.

 

Ledertrioen har tre slags ledelse til Sander Stavnar (Vestfold GK). Han må være fornøyd med -1 torsdag og +6 totalt. Kanskje kan han snike seg nærmere hvis usikkerheten brer seg i lederballen.

 

Erik Røssland Kløvstad (Ski GK) og Anders Baumann (Bærum GK) gikk også på meget gode -2 torsdag.

 

JU15

 

Tina Mazarino måtte dessverre trekke seg. Det åpner veien for Madelen Stavnar. Vestfoldgolferen åpnet med +19, men har forbedret seg hver dag. Det ble +10 tirsdag, og +9 torsdag. Vi blir imponert hvis hun klarer å komme seg ned på 70-tallet på avslutningsrunden.

 

Stavnar har 18 slags ledelse på Emilie Øverås. Kampen om seieren ser dermed ut til å være avgjort, men det skal kjempes om de andre plassene. Øverås på +56 følges av Franziska Sliper på +57 og Anna Cathrine Krekling (Bærum GK) på +57. Det blir nok ikke seier på disse tre, men en frisk duell om andreplassen er bra trening for konkurranseinstinktet.

 

GU15

 

Bård Skogen fortsetter å imponere. +5, +4 og nå +3 er status på de tre rundene. Birdiene uteble i dag, dukker de opp i morgen kan det bli et veldig pent scorekort.

 

Skogens +12 gir tolv slags ledelse på Petter Jullum Hansen. Utfordreren er jevnheten selv, med tre runder på +8. Han må hente ut noe ekstra fredag om han skal ha mulighet til å ta seieren. Heine Tangerås tapte terreng etter +13 i dag, og ligger nå seks slag bak andreplassen.

 

 


 

2.runde – onsdag

 

 

Jenter

 

Når Kristin Simonsen slet litt og gikk fem slag dårligere enn i går, benyttet Karoline Lund og Synne Lauritzen muligheten. Duoen delte plassering i går etter runder på +8. Selv om de begge gikk ett slag dårligere i dag med +9, overtok de ledelsen med +17. Simonsen måtte nøye seg med +12, og ligger to slag bak lederne.

 

Tre slag bak henne igjen finner vi Lisa Linnea Riis Lied (Fana GK) på +22. Sammen med Celine Borge (Vestfold GK), som gikk en fin runde på +9 og ligger på +23 totalt, har hun rimelig bra heng på teten.

 

Gutter

 

I dag ble det ingen runder under par. Bestemann var Anders Strand Ellingsberg (Drøbak GK) med par. Med +5 totalt har han en fin tredjeplass sammen med Haakon Toverud Andersen (Kragerø GK), svenske Pontus Nyholm og Kristoffer Reitan. Oslogolferen Reitan gikk på -1 i går, men fikk det tøffere i dag og endte på +6. I topp 10 finner vi også sterke navn som Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK) og Markus Braadlie (Bergen GK).

 

Jarand Ekeland Arnøy har tatt en ganske klar ledelse i gutteklassen etter to runder. -2 i går, +1 i dag og eneste spiller under par totalt. I dag fikk han også med seg en eagle på hull 6, et par 5. Arnøy har fem slags ledelse på danske Victor Bjorlow og seks slag til nevnte Ellingsberg, Andersen og Reitan.

 

JU15

 

Tina Mazarino hadde opparbeidet seg et stort forsprang i løpet av turneringens første 18 hull. Andrerunden ble litt tøffere, hun måtte opp fra +8 til +15 og ligger altså på +23 totalt. Ingen røde tall og birdies på scorekortet i dag dessverre.

 

Seks slag bak ligger Madelene Stavnar som forbedret seg med ni slag fra førsterunden. Det svinger litt i prestasjonene i denne klassen, men det kan se ut til at slaget om seieren skal stå mellom Mazarino og Stavnar. Emilie Øverås (Ålesund GK) ligger litt langt bak med +37, åtte slag bak Stavnar og 14 bak ledende Mazarino.

 

GU15

 

Hos de yngre guttene har Bård Skogen full kontroll. Han var best på første- og andrerunden. +5 var en fin runde i går, +4 i dag var glimrende. Med +9 har han syv slags ledelse på Petter Jullum Hansen, med Heine Tangerås (Fana GK) et slag videre bak. Disse tre har gått jevne, gode runder og skilt seg ut fra resten av feltet.

 

 

 


 

 

1.runde – tirsdag

 

Jenter

 

I jenteklassen har Kirstin Simonsen (Meland GK) tatt en knapp ledelse. Hun hadde en meget god sesong i 2014, og fortsetter tydeligvis den fine utviklingen. Dagens spill var kanskje ikke fra øverste klasse. Hun fikk blant annet en syver på hull 14, et par 3, men leder allikevel med ett slag på trioen bak.

 

Blant de tre finner vi to norske. Karoline Lund (Losby GK) er også en spiller som utmerket seg i 2014. Lund gikk på +8, med en enslig birdie mot Simonsens to. Synne Lauritzen (Skjeberg GK) presterte også bra og deler plassen med Losbygolferen. Svenske Beatrice Wallin er tredje spiller på +8.

 

Fra disse er det tre slag ned til de nærmeste utfordrerne. Resten av feltet er forholdsvis bra samlet. Det kan gå mot en tett turnering og god konkurransetrening. I jenteklassen stiller 25 spillere til start.

 

 

Gutter

 

I skrivende stund mangler det fremdeles en del scorer i gutteklassen. 15 spillere må fullføre runden onsdag morgen. Tre spillere har så langt notert seg for runder under par. Best av dem er Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK). Bergenseren har hatt en fin kurve oppover i amatørkarrieren sin, med blant annet internasjonal deltakelse for Norge i 2014. På dagens runde sanket han inn seks birdies, men måtte også føre opp fire bogeys. Alt i alt en god runde som gir ett slags ledelse på en svensk-norsk duo.

Kristoffer Reitan (Oslo GK) er også en spiller vi har sett mye fra i det siste. Hyppig deltakelse i internasjonale turneringer med gode resultater viser at den hardtsatsende Oslogolferen er på rett vei. -1 og brukbar birdieflyt setter ham i god posisjon i Spania. Andremann på -1 er svenske Jack Alexandersson.

Fra trioen er det et sprang ned til resten av feltet på +2. Gutteklassen er hakket mer internasjonal med italiensk og engelsk deltakelse. Totalt deltar 83 spillere.

 

 

JU15

 

De yngre jentene i JU15 utgjør denne uken syv spillere. Tina Mazarino (Kjekstad GK) har tatt en soleklar ledelse på ganske imponerende +8. Det gir henne hele ti slags ledelse til nærmeste utfordrer, Franziska Sliper (Sola GK), og enda ett slag ned til Madelene Stavnar (Vestfold GK) på tredjeplass.

 

 

GU15

 

Hos GU15 er konkurransen jevn og spennende. Bård Skogen (Haugaland GK) gikk en meget bra førsterunde på +5, og skaffet seg tre slags ledelse. Petter Jullum Hansen (Losby GK) innehar andreplassen og gikk altså på +8. Bak ham følger spillerne tett helt, det er kun fire slag fra syvendeplass opp til Jullum Hansen.

 

Det skal spilles fire runder i alle klasser på Alcaidesa.