–Jeg er fryktelig skuffet over meg selv. Men etter en forferdelig start, klarte jeg å hente meg inn igjen. Og det er fortsatt håp, sa Selmer til Norsk Golf etter en runde på fem over par.

Han regnet med at fredag må han gå på par eller bedre for å havne blant de 19 som går videre til fire finalerunder på nabobanen Vale Pinta. For få dager siden spilte han Silves på fem under par.

Torsdag kom han på etterskudd fra start. Han åpnet med et greit par, men treputtet allerede på den andre greenen. Og hull fire, et kort par tre, ble ille.

–Jeg glapp taket med hanskeneven, forklarte Selmer, og fant ballen tett inntil en trestamme et stykke fra greenen. Der hadde han ikke noe annet valg enn å stille seg med rumpa mot greenen og slå ballen bakover. Ballen la seg i tjukt gress, derfra slo han den bare en halvmeter mot greenen.

–Den lå oppå olivenbær, som jeg ikke så. Maksimalt uheldig, sa Losby-spilleren etter en dobbelbogey.

Vanskelig slag. På hull fire måtte Selmer slå ballen bakover fra ei trerot, og det endte med dobbelbogey.Foto: Per Lars Tonstad

Sleit i bunkere

Samme score måtte han notere på hull sju, et langt par fem. Utslaget la seg til venstre for fairway, og neste slag holdt også venstre og la seg mellom trær. Tredjeslaget traff greiner og kom så vidt inn på kortklipt gress. Og på greenen ble det treputt. En ny treputt på hull ni gjorde at han rundet på seks over par, og det regnet mer og mer.

Faren Rolf Selmer fulgte sønnens runde og syntes alt så mørkt ut etter ni hull, men han klarte å nynne “Nå lysner det i skogen” og håpet på opphold. Det skjedde også, og Tom Selmer hadde en alvorsprat med caddie Erik Sandstrøm mens skylaget sprakk.

–Vi ble enige om å gå to under par inn, og da skulle vi være noenlunde i rute, sa Selmer til.

Tom Selmer fikk stifte bekjentskap med bunkere på runden. De var våte etter regnvær. Værmeldingen er bedre for fredag, og Losby-spilleren trenger en kanonrunde for å gå videre til finalerundene som starter mandag. Foto: Per Lars Tonstad

Det holdt nesten. Han puttet bedre og noterte to birdier før han kom til hull 17, et par fem-hull hvor han ofte har nådd greenen på to slag.

Men utslaget gikk i en bunker, derfra slo han ballen til neste bunker, og deretter kort av greenen. Bogey.

–Den irriterte meg voldsomt. Men sanden var våt etter regnværet. Men det hullet skal være par eller bedre, huff.

Problem for norsk golf

Også på hull 18 slo han ballen i bunker fra tee, og derfra kort av greenen. Men en nydelig chip berget par.

Det er andre år Tom Selmer prøver å kvalifisere seg til Staysure Tour, som er det nye navnet på Europatouren for seniorer. I fjor kom han ikke videre fra de to innledende rundene.

–Dette er ett av problemene for norsk golf. Hjemme har vi ingen konkurranser som kan løfte oss opp på dette nivået. For dette er en helt annen verden, sa Tom Selmer etter runden.

Han tror ikke selv at det et det mentale som svikter. Og han vet at han har slagene som trengs, det gjelder bare å få det ut i en tøff konkurranse.

–Jeg føler heller ikke at jeg blir nervøs. Min holdning er at jeg skal være like blid. Og jeg klarer det nesten. Men for andre år på rad er jeg fryktelig skuffet over meg selv. Kanskje fredag blir min dag. håper Tom Selmer.

35 spillere er direkte kvalifisert til finalerunden, det er spillere som mistet kortet på seniortouren i fjor. Bare de fem beste etter fire runder på Vale Pinta får kortet for 2018, de neste 10-15 vil få en lavere kategori og vil få spille noen turneringer. Til kvalifiseringen kommer det spillere fra hele verden, noen av dem har spilt på PGA-touren eller ander tourer på høyt nivå. Men i går så vi også spill knapt ville ha nådd opp i et klubbmesterskap hjemme, så nivået er ulikt.

På den første runden spilte Tom Selmer med engelske Richard Stockdale og tyske Joachim Sturm.

 

Tom Selmer gjør seg klar på første utslag under kvalifiseringen til Europatouren for seniorer. Han spilte banen på fem under par for få dager siden, men det ble tøffere når det ble alvor. Foto: Per Lars Tonstad